FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çeyrek altın ne kadar oldu?

Altının gram fiyatı, 123 liranın üzerine çıktı. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 201 lira, cumhuriyet altın ise 822 liradan satılıyor.

Çeyrek altın ne kadar oldu?

Birleşik Krallık'ta yapılan referandumda Brexit kararının çıkmasının ardından piyasalardaki şok etkisinin uzun sürmemesi altın fiyatlarının hafta başından bu yana yatay bir seyir izlemesine neden olurken, altının gram fiyatı bugün ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 123 liranın üzerine çıktı.

Dün gram altın 121,5 - 122,5 lira bandında yatay bir seyir izlemesinin ardından günü önceki kapanışın yüzde 0,16 altında 122,3 liradan tamamlamıştı. Bugün Asya piyasalarında altının ons fiyatının yaklaşık yüzde 1 değer kazanarak 1.336 dolara çıkmasının etkisiyle yükselişe geçen gram altın, saat 10.30 itibarıyla 123,6 liradan işlem görüyor.

UZMAN YORUMU

Analistler, Brexit kararının ardından küresel piyasalardaki denge arayışının devam ettiğini belirterek, merkez bankaları ve ekonomi yönetimlerinden teşvik beklentilerinin, altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini ifade ediyor.

Bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini vurgulayan analistler, Brexit ile ilgili haber ve açıklamaların da izlenmesi gerektiğini kaydediyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, piyasaların yoğun ve stresli bir ayı geride bıraktığını belirterek, yılın ilk yarısında yatırımcısına yaklaşık yüzde 25 kazandıran altının, dün de yükseliş için güç topladığını ifade etti. Gelecek üç ay altın fiyatlarında yükseliş beklemediğine değinen Memiş, eylül ayının ortalarına kadar altının gram fiyatının 115-125 lira aralığında işlem görmesini beklediğini vurguladı.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 201 lira, cumhuriyet altın ise 822 liradan satılıyor.

Altın fiyatları için tıklayın

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler