FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çeyrek altın ve gram altın ne kadar oldu? 11 Mayıs 2017 güncel altın fiyatları

Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı. Geçen hafta yılın en düşük seviyesini gören altın fiyatları, dolar ile birlikte hafta sonu yükselişe geçerek toparlandı. Dün öğlen saatlerinde altının gram fiyatı 141,5 liradan, çeyrek altının fiyatı ise 233 liradan işlem görüyordu. Peki çeyrek altın ve gram altın fiyatları ne kadar oldu?

Çeyrek altın ve gram altın ne kadar oldu? 11 Mayıs 2017 güncel altın fiyatları

Haftaya düşüşle başlayan altın fiyatları dolar ile paralel olarak artış göstererek 141,5 liradan satılıyordu. Çeyrek altın fiyatı ise 233 lira seviyelerine kadar yükseldi. 11 Mayıs Perşembe 07.28 itibariyle ise gram altın fiyatı 140,61 lira, çeyrek altın 229,89 lira, Cumhuriyet altını ise 952 lira olarak gözüküyor. Güncel altın fiyatlarını aşağıdaki linkten canlı olarak takip edebilirsiniz.

Altın fiyatları için tıklayın

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed) Boston Şubesi Başkanı Eric Rosengren'in ABD'de işsizlik rakamlarındaki düşüşün faiz artırımlarını desteklediğini söylemesinin, doların değer kazanmasına, emtia fiyatlarının değer kaybetmesine neden olduğunu ifade etti.

Memiş, dolar/TL'deki yükselişlerin ise yurt içinde gram altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğini ifade ederek, teknik açıdan bugün altının gram fiyatında 141,5 ve 140,0 liranın desek, 142,9 liranın ise direnç olarak öne çıktığını söyledi.

KÜLÇE ALTIN YILLIK EN ÇOK KAZANDIRANI OLDU!
Finansal yatırım araçları, yıllık değerlendirildiğinde külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 13,23, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 17,79 yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı.

Öte yandan, DİBS Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 9,32, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,67 ile yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler