FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çeyrek altın ve gram altın ne kadar oldu? 16 Mayıs 2017 güncel altın fiyatları

Altın fiyatları, dolar ile paralel olarak haftaya düşüşle başladı. Cuma günü 141,6 liraya kadar yükselen gram altın fiyatı yeni hafta ile birlikte düşüşe geçerek 140,9 liraya kadar geriledi. Çeyrek altın fiyatı ise 233 liradan kapattığı geçen haftadan sonra 230 liraya kadar düştü. Peki gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 16 Mayıs Salı güncel altın fiyatları...

Çeyrek altın ve gram altın ne kadar oldu? 16 Mayıs 2017 güncel altın fiyatları

Altın fiyatı, dolar ile birlikte yeni haftaya düşüşle başladı. Geçen hafta 142 lira seviyelerini zorlayan gram altın fiyatı, yeni haftaya 140,9 lira seviyelerinde açtı. 233 lira olan çeyrek altın fiyatı ise 230 liraya gerilerken Cumhuriyet altını da 948 liradan 945 liraya kadar düştü. 16 Mayıs Salı saat 07.35 itibariyle altın fiyatları şu şekilde;

Gram altın: 140,67 lira

Çeyrek altın: 230,00 lira

Cumhuriyet altını: 945 lira

Altın fiyatları güncel olarak aşağıdaki linkten her an canlı takip edebilirsiniz.

Altın fiyatları için tıklayın
AA Finans Analisti İslam Memiş, küresel piyasalarda jeopolitik risk algısının azalması ve ABD 10 yıllık tahvil faizleri ile dolar endeksindeki toparlanmaların altın fiyatlarını baskıladığını söyledi.

Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin, faiz artırımlarını destekleyen türden açıklamalar yapmasının altın fiyatlarındaki düşüşlerde etkili olduğunu belirterek, küresel piyasalarda güvenilir liman ihtiyacını artıracak bir gelişme olmadıkça altın fiyatlarının baskı altında kalmaya devam edeceğini kaydetti.

Bugün, ABD'de enflasyon ve perakende satışlar verileri başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini belirten Memiş, teknik açıdan altının gram fiyatında 139,0 liranın destek, 143 liranın ise direnç konumunda olduğunu ifade etti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler