FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu görüntü İstanbul'dan, Gönüllüler akın etti! AFAD'dan mesaj: 'Yola çıkmadıysanız, evinizde bekleyin...'

İstanbul'dan deprem bölgesine arama kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen binlerce yardım gönüllüsü, gece saatlerinde İstanbul Havalimanı'na akın etti. Afet bölgesine gidebilmek için havalimanına gelen gönüllüler terminalde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6’lık depremlerinin ikinci gününde depremden etkilenen 10 ilde arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bölgede 20 binden fazla yaralı bulunurken, 3.500'e yakın vatandaş da yaşamını yitirdi. Binlerce arama kurtarma personeli ve iş makinesi ise bölgede görevlendirildi. Başta İstanbul olmak üzere çeşitli şehirlerden gönüllü ekipler de deprem bölgesine hareket etti.

2

İstanbul Havalimanı'nda bekleyen yüzlerce yardım gönüllüsü başta Adana, Hatay, Kahramanmaraş olmak üzere Malatya, Gaziantep, Adıyaman ve Diyarbakır'a gitmek için birbiriyle yarıştı. Gönüllüler terminalde uzun kuyruklar oluştururken gidiş önceliği sağlık ekiplerine verildi.

1

AFAD'DAN MESAJLI YANIT: EVLERİNİZDE BEKLEYİN

Deprem sonrasında AFAD'a gönüllü olmak isteyen birçok kişi olduğu ifade ediliyor. Başvuru yapan gönüllülere AFAD tarafından gönderilen mesajlarda, "Kıymetli AFAD Gönüllümüz, çağrımıza vermiş olduğunuz güçlü destek için çok teşekkür ederiz. İyi ki varsinız, minnettarız. Şu an havalimanlarımızda deprem bölgesine gitmek için bekleyen AFAD gönüllülerimizin nakillerinde yoğunluk yaşanmaktadır. Havalimanına gitmek için yola çıkmadıysaniz, lütfen evinizde bekleyin. Yoğunluk azaldıktan sonra sizleri bilgilendireceğiz. ilgi, sabir ve anlayşınıza çok teşekkür ederiz." denildi.

WhatsApp Görsel 2023-02-07 saat 11.22.51


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler