FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dikkat!.. İşverenler İçin Son Bir Hafta

İşverenler Mart ayı sonuna kadar vergi dairesine bir bildirimde bulunması gerekiyor. Yani bunun için sadece bir haftaları kaldı.

Dikkat!.. İşverenler İçin Son Bir Hafta

Geçtiğimiz Şubat ayında Resmi Gazete’de yayınlanan Tebliğ ile vergi mükelleflerini ve işverenleri ilgilendiren önemli bir düzenleme hayatımıza girdi.

İşverenlerin işyerlerinde çalıştırdıkları sigortalılar açısından SGK’ya verdikleri aylık prim ve hizmet belgesi ile Maliye’ye verdikleri muhtasar beyanname birleştirildi. Yeni belgenin ismi ise Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi oldu.

Uygulama Seneye Başlayacak

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile ilgili genel tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı ancak uygulanmaya başlanması için biraz daha bekleyeceğiz. Düzenleme 1 Ocak 2018’de tam olarak yürürlüğe girecek.

Ancak bu tarihe kadar bir pilot uygulama söz konusu. Kırşehir ili merkez ve ilçelerinde bulunan mükellefler/işverenler için Tebliğin uygulanmasına, Haziran ayında verilmesi gereken beyannameler dahil olmak üzere 1 Haziran 2017 tarihinden itibaren başlanacak.

Bildirimde Son Gün: 31 Mart

Getirilen yeni uygulama ile ilgili işverenlere bir yükümlülük getirildi. Buna göre, işverenler, vergi kimlik numaraları ile kurum işyeri sicil numaralarının eşleştirilmesi amacıyla bir defaya mahsus olmak üzere “Vergi Kimlik Numarası ile Sosyal Güvenlik Kurumu İşyeri Sicil Numarasının Eşleştirilmesine İlişkin Bildirim”i elektronik ortamda göndermek zorundalar
.
Bu bildirimin, eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurularak 31 Mart 2017 tarihine kadar internet vergi dairesi üzerinden (https://intvrg.gib.gov.tr/) elektronik ortamda gönderilmesi gerekiyor. İşverenler söz konusu belgeyi muhasebecileri aracılığıyla da gönderebilecek.

Sorularınız için:
mehmet.bulut79@mynet.com

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler