FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğal gaz yardım başvurusu nasıl yapılır? Dört milyon eve doğal gaz desteğine nereden başvurulur?

Doğal gaz yardım başvurusunun nereden ve nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Hükümetin bütçeye koyduğu 3 milyar ile 4 milyon haneye nakit doğal gaz desteği yapılacağı belirtildi. Milyonları kapsayan doğal gaz destek ödemelerinde ikinci ödemenin ne zaman yapılacağı netleşti. Peki Doğal gaz yardım başvuru 2022 nasıl, nereden yapılır? Doğal gaz yardım başvurusu ne kadar? Yardım ödemesi ne zaman yapılacak?

Doğal gaz yardım başvurusu nasıl yapılır? Dört milyon eve doğal gaz desteğine nereden başvurulur?

Doğal gaz faturalarına gelen yüksek fiyatların ardından vatandaşlara yapılan yardım ödemeleri için yeni dönem başlıyor. Elektrik ve doğal gazda uyguladığı sübvansiyon ile vatandaşa 100 milyar liralık destekte bulunduğunu belirten hükümet ayırdığı bütçe ile doğal gaz desteğinin ikinci ödemesi için tarihleri netleştirdi. İşte, Doğal gaz yardım başvurusu, ödemeler ve başvuru detayları...

başvuru edevlet

DOĞAL GAZ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan başvuruda bulunabiliyor. Bu yıl ilk kez uygulamaya alınan destek kapsamında daha önce 330 bin haneye yardımda bulunuldu.

Doğal gaz yardım başvuru şartları;

Doğal gaz desteği başvurusu yapmak isteyeler için şartlar şöyle;

Yardım için öncelikli kriterin hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te birinden az olması isteniyor. Ayrıca başvuru yapacak olan kişilerin üzerine kayıtlı mülk bulunup bulunmadığına bakılıyor. Doğal gaz yardımı verilebilmesi için hanenin yaşadığı bölgede doğal gaz altyapısı olup olmadığı da önemli.

256657-0

DOĞAL GAZ YARDIM DESTEĞİ NE KADAR?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konuya ilişkin açıklamasında, “Tüketicilerin korunmasına yönelik olarak, yıllık 450 ila 1.150 TL arasında verilecek olan doğal gaz tüketim desteği için başvurular alınmakta olup, bu alanda 4 milyon haneye destek sağlanması hedefleniyor” dedi.

dogalgaz-1485985_2

DOĞAL GAZ YARDIM DESTEĞİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yılda iki kez olan doğal gaz desteğinde ilk ödeme mart ve nisanda yapılmıştı. Yardım desteğinin ikinci ödemesi ise ekim ve kasım aylarında gerçekleşecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler