FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğalgaz faturalarına indirim gelir mi?

Gazprom, Avrupa’da doğalgaz fiyatlarının bu yıl bin metreküpte ortalama 167-171 dolar bandında seyretmesini beklediklerini belirtti.

Doğalgaz faturalarına indirim gelir mi?

Rus haber ajansı RIA Novosti’de yer alan habere göre, Rusya’nın Sankt Petersburg kentinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Medvedev, Avrupa’da bu yıl doğalgaz fiyatlarının bin metreküpte ortalama 167-171 dolar seviyesinde olmasını beklediklerini söyledi.

Rus doğalgaz şirketi Gazprom, bu yılın ilk yarısı için ortalama doğalgaz fiyatını bin metreküp için 184 dolar olarak açıklamıştı. Dün akşam saatlerinde gelen bu fiyat beklentisi açıklaması, akıllara 'Türkiye'de de bir doğalgaz indirimi gerçekleşir mi?' sorusunu getirdi.

BOTAŞ İNDİRİMİ SEVMİYOR

Ancak, geride kalan dönemde petrolün büyük bir düşüş yaşamasına rağmen BOTAŞ, ısrarla gazda indirime gitmemişti. Yaklaşık 200 dolar civarında satın alınan doğalgaz, abonelere yaklaşık 340 dolarlık bir fiyatla satılıyor. Gaz fiyatlarında belirleyici olan petrolün fiyatı son birkaç yıl içinde 116 dolardan 28 dolara gerilemiş, buna rağmen herhangi bir indirime gidilmemişti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler