FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar? Dolar kuru kaç TL? İşte piyasalardaki son durum

Dolar ne kadar? Dolar kuru kaç TL? Yeni haftaya düşük PMI ve yüksek enflasyon beklentisiyle girilirken piyasaları yakından takip edenler bu sorulara yanıt arıyor. 24 Haziran seçim belirsizliğinin ortadan kalktığı ilk haftanın başlangıç gününe Dolar/TL yükselişle başlayarak 4.60'ın üzerine çıktı.

Dolar ne kadar? Dolar kuru kaç TL? İşte piyasalardaki son durum

Dolar/TL seçim sonrası belirsizliğin ortadan kalkmasıyla geçen hafta tüm gelişmekte olan ülke paralarından pozitif ayrıştı. TL, yüzde 2 değer kazanırken kur, 4.60'ın altına geriledi. 2 Temmuz haftasında ise önceki dönemde artan kur etkisiyle düşük PMI ve yüksek enflasyon beklentisiyle dolar güne yükselişle başladı ve yeniden 4.60'ın üzerine çıktı.

SEÇİMDEN SONRA DOLAR GERİLEMİŞTİ

Dolar/TL, 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışmıştı. Geçen hafta dolar karşısında yüzde 2 değer kazanan TL sonrası kur 4.60'ın altına inmişti.

Siyasi belirsizliğin ortadan kaybolmasıyla ivme kazanan TL için piyasalar bu hafta sonunda oluşturulacak yeni hükümetin ekonomi politikalarını ve OHAL'in kalkmasını bekliyor.

Analistler, TL'de seçim öncesi görülen negatif ayrışmanın, seçimlerin ardından azalan belirsizliklerle tersine döndüğünü, gelecek dönemde atılacak doğru adımlarla dolar kurlarındaki düşüşün ivme kazanabileceğini belirtti.

Piyasalar siyasi ve jeopolitik gelişmelerin yanı sıra bugün açıklanacak İSO imalat PMI ve yarınki enflasyon verilerine odaklanmış durumda.

Seçim öncesi kurda yaşanan artışla PMI'da düşüş beklenirken enflasyon beklentisi de yüzde 12'lerden 14'lere çıkmış durumda.

DOLAR-EURO SON DURUM

Dolar/TL şu dakikalarda 4.60 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 5.37'den işlemde.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler