FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en büyük ikinci rezervi keşfedilmişti! Türkiye ile ilgili çarpıcı iddia: 'Çin ile görüşülüyor'

Türkiye'nin nadir toprak elementleri rezervlerini işlemek için Çin ile görüştüğü iddia edildi. Bloomberg'in haberine göre Bakan Bayraktar'ın ekim ayında ileri düzeyde görüşmeler yapmak üzere Çin’e gideceği aktarıldı. İki yıl önce Eskişehir'de dünyanın en büyük ikinci nadir toprak mineralleri rezervi keşfedilmişti.

Türkiye ile Çin arasında ilişkiler ilerliyor. Çinli otomobil firmalarının rotasını Türkiye'ye çevirmesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. Bloomberg, Türkiye'nin nadir toprak elementleri rezervlerini işlemek için Çin ile işbirliği yapmaya hazırlandığını iddia etti.

thumbs_b_c_0aea0a9effadc01e3f219c6d9f1bd239

ÇİN'E GİDECEK İDDİASI

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynakların Bloomberg'e yaptığı açıklamaya göre, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar’ın ekim ayında ileri düzeyde görüşmeler yapmak üzere Çin’e gidecek bir heyete liderlik etmesi bekleniyor.

thumbs_b_c_771c4aa4e87a98d6e68d70a57c920bd3

ESKİŞEHİR'DE REZERV KEŞFEDİLMİŞTİ

İki yıl önce Türkiye, Eskişehir yakınlarındaki Beylikova’da tek bir alanda dünyanın en büyük ikinci nadir toprak mineralleri rezervini keşfetmişti. Enerji Bakanlığı, hammaddeleri işlemek için bir zenginleştirme tesisi kurmaya hazır olduğunu duyurmuştu.

thumbs_b_c_d5aa1a909d32bdc291f0b437d17f74f4

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler