Gelir İdaresi Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan değerlendirmeler neticesinde, 31 Ağustos Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken ek MTV'nin birinci taksitinin ödenme süresinin 6 Eylül Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmasına karar verildiğini açıklamıştı. Bu kapsamda milyonlarca araç sahibi için süre yarın sona eriyor.

Ancak sosyal medyada yer alan bir iddia sonrası ‘Ek MTV iptal mi edildi?’ sorusu merak uyandırmıştı. İddiayı inceleyen doğrulama platformu Teyit. org, böyle bir kararın alınmadığını duyurdu.
Teyit org'un incelemesine ilişkin analizinde karara ilişkin tespitler özetle şöyle:
Ek MTV ödemesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasıyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın 24 Temmuz 2023’te Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaptı.

- Teyit, konuyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne ulaştı ve yetkililer kararların resmi sitede yayınlandığını ve burada böyle bir karar yer almadığını belirtti.
İddiayı sosyal medyada paylaşan birçok hesap ise, haberlerinin doğru olmadığıyla ilgili açıklama yaparak paylaşımlarını sildi.