FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kulisleri hareketlendiren görüşme! Erdoğan, Mehmet Şimşek'le bir araya geldi... Açıklamalar peş peşe geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam saatlerinde MHP lideri Devlet Bahçeli'yle bir araya geldikten sonra AK Parti Genel Merkezi'nde eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'le görüştü. Kulisleri hareketlendiren sürpriz görüşme sonrasında 'Şimşek ekonominin başına mı geçecek?' sorusu konuşulmaya başlandı. İddialarla ilgili Mehmet Şimşek ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

Kulisleri hareketlendiren görüşme! Erdoğan, Mehmet Şimşek'le bir araya geldi... Açıklamalar peş peşe geldi

Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerinden birine gidiyor. 14 Mayıs'ta sandıklar kurulacak ve vatandaş tercihini yapacak. Siyasi partilerde de seçime iki aydan az bir süre kala hareketlilikler hızlandı. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi'nde sürpriz bir görüşmeye imza attı.

thumbs_b_c_3509b70cfdedac16fd79e7eb0752ada4

EKONOMİNİN BAŞINA O İSİM Mİ GELECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle Beştepe'de bir araya geldi. İki liderin zirvesi yaklaşık 1 saat sürdü. Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sürpriz bir isimle bir araya geldi. Eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü.

Bu görüşmenin ardından kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i ekonominin başına getireceği iddiaları konuşulmaya başlandı.

AA-20230320-30628755-30628752-AK_PARTI_SOZCUSU_OMER_CELIK

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Görüşme sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Mehmet Şimşek Bey aktif siyaseti düşünmediğini ifade etti ama sayın Cumhurbaşkanımızın parti politikalarımıza ya da hükümet politikalarımıza dönük olarak beyan ettiği her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu, her türlü katkıyı vereceğini bir kez daha ifade etti" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Şimşek, görüşmenin ardından açıklama yapmadan parti genel merkezinden ayrıldı. Görüşmeyle ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

Çelik, Şimşek'in aktif siyaseti düşünmediğini ve ziyaretin olağanüstü bir durum olmadığını ifade etti. Çelik, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

AA-20230320-30628755-30628753-AK_PARTI_SOZCUSU_OMER_CELIK

"Değerli bakanımız Cumhurbaşkanımızı ziyaret etti. Bir sürü soru iletti arkadaşlarımız. Mehmet Bey'in AK Parti Genel Merkezi'ne gelmesi olağanüstü gündem değil. Kendisi çok değerli arkadaşımız, geçmişte hükümetlerimizde görev yaptık. Aktif siyasetten ayrıldıktan sonra görüştüğümüz bir arkadaşımız. Mehmet Bey, Cumhurbaşkanımızla görüştü. Sizler şunu merak ediyorsunuz; 'aday olacak mı diye.' Kendisi siyasetten ayrıldıktan sonra pek çok işle meşgul oldu, sivil toplum kuruluşlarında görevleri var. Kendisi aktif siyasetten ayrılırken kararının bu olduğunu ifade etmişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın parti ya da hükümet politikalarına dönük olarak her konuda katkı vereceğini, yardımcı olacağını, emek sarf edeceğini bir defa daha ifade etti. Kendisi aktif siyaseti arzu ederse partimizin bütün mekanizmaları açıktır."

'İTTİFAK DEMEK KOALİSYON KURMAK DEMEK DEĞİLDİR'

Çelik, gazetecilerin ittifak görüşmelerini sorması üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanımıza destek beyan eden tüm siyasi partilerle görüşmelerimiz sürüyor" diyerek cevap verdi. Cumhur İttifakı'nın genişlemesi çalışmaları hakkında da konuşan Çelik, "(Yeniden Refah Partisi) Kendileri böyle bir karar aldı. Bu süreç kapanmış oldu. İttifak demek koalisyon kurmak demek değildir" dedi.

şim1

ŞİMŞEK'TEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Genel Merkezi'nden gerçekleşen sürpriz görüşmenin ardından Mehmet Şimşek de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Şimşek, "Sn Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

şim2


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler