FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli bayram ikramiyeleri ne kadar oldu? İşte zamlı bayram ikramiyesi fiyatları

Emekli Bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı öncesinde binlerce vatandaşın gündeminde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan bayramı ikramiyelerinin zamlı bir şekilde hesaplara yatırılacağını açıkladı. Zamlı bayram ikramiye fiyatları ise enflasyon oranına göre belirlenecek.

Emekli bayram ikramiyeleri ne kadar oldu? İşte zamlı bayram ikramiyesi fiyatları

13 Mayıs’ta Ramazan bayramı kutlanacak. Bayramdan önce yaklaşık 13 milyon emekli vatandaşa bayram ikramiyeleri ödenecek. Neredeyse 3 yıldır her dini bayram öncesi 1000’er TL olarak verilen emeklilere bayram ikramiyeleri bu yıl enflasyon oranına göre zamlı ödenecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği üyelerini kabulünde yaptığı konuşmasında emekli bayram ikramiyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ramazan Bayramında ödenecek bayram ikramiyesinin Mayıs ayı başında yatırılacağı müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ikramiyelerine enflasyon oranına göre zam yapılacağını açıkladı.

Ancak henüz zammın oranı belli olmadı. Oranın kesinleşmesi durumunda gerekli hesaplamaları sayfamızadan paylaşacağız.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması:

Hemen hemen 3 sene evvel emekli vatandaşlarımıza dini bayramlarda 1000’er Türk lirası ikramiye ödeme sözü vermiş, bu uygulamayı anında başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazan ayındaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini ise temmuz ortasında yapacağız. En düşük emekli maaşını 1500 Türk lirasına çıkartarak emeklilerimizin mağdur duruma düşmemesini sağladık. Biz göreve geldiğimizde emekli maaşlarının 66 Türk lirasından başladığını anımsatmak isterim.

KİMLER EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK?

Ramazan ve Kurban olmak üzere senede 2 defa ödenen bayram ikramiyelerinden SGK'den emekli aylığı alanların dışında, vazife malullüğü aylığı, yaşlılık aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri almakta olan kişiler, gaziler, şehit yakınları, şampiyon sporcular, güvenlik korucuları ve terör mağduru sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ikramiye almaya hak kazanıyor. İkramiyeden ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) alanlar da faydalanabiliyor.


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler