FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekliye ek zam önergesi kabul edildi

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda işsizlik kanununda değişiklik yapan kanun teklifi görüşmelerinde SSK ve BAĞ-KUR emekli aylığına ek zam yapılmasına dair önerge kabul edildi.

Emekliye ek zam önergesi kabul edildi

Milyonlarca SSK Bağ-Kur emeklisi için nihai zam oranları belirlendi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını duyurdu. SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 5 zam yapılacağı açıklandı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda işsizlik kanununda değişiklik yapan kanun teklifi görüşmelerinde SSK ve BAĞ-KUR emekli aylığına ek zam yapılmasına dair önerge kabul edildi. Kanun teklifi gelecek hafta TBMM Genel Kurulunda görüşülerek yasalaşacak. Ek zam farkları, kanun Resmî Gazete'de yayımlandıktan sonra emeklilere ödenecek

EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN YASALACAK?

Söz konusu teklifin yarın komisyonda kabul edilmesinin ardından gelecek hafta Genel Kurul’da ele alınarak yasalaşması bekleniyor.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

SSK emekli maaşı ödemeleri bugün başladı, 26 Ocak’ta sona erecek. Bağ-Kur emekli maaşı ödemeleri de 25-28 Ocak arasında yapılacak. Milyonlar yüzde 37,57 artış yapılarak yeni maaşlarını hesaplarında görecek. Ancak emekli kök maaşına yapılan zamdan sonra hala 7500 TL’nin altında kalan aylıklar 7500 TL olarak ödenecek. SGK en düşük emekli maaşı ile olan aradaki 2500 liralık fark ise Şubat ayında belirlenecek bir takvimle SGK tarafından ödenecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler