FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emeklinin gelirini promosyon artırır

Bankaların emekli maaşı rekabeti, şimdi de promosyon için devreye girecek Daha çok emekli çekmek isteyen bankalar, 600 liralık promosyonu artırabilir.

Emeklinin gelirini promosyon artırır

Türkiye'de 132 ülkenin nüfusundan daha kalabalık olan ve sayıları 10 milyona yaklaşan emeklilerin maaşları da, bankaların iştahını kabartıyor. Takvim'in haberine göre Aylık 8 milyar lirayı bulan ve yıllık miktarı 100 milyar liranın üzerine çıkan emekli maaşlarını vermek isteyen bankalar bunun için değişik ürünler ve avantajlar sunuyor. 2012 yılı rakamlarına göre 9 milyon 972 bin emekliye ödenecek toplam maaş 104 milyar lirayı buluyor.

600 LİRADAN BAŞLAR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in "Bankalarla görüşüyoruz konuyu çözeceğiz' diye açıkladığı promosyon ise bankalarca Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) maaşlar karşılığında verilecek paralardan oluşuyor. Daha önce memurlar için kamu kurumlarına verilen promosyonlar, çalışanlara ek gelir olarak dağıtılmıştı. Bunun benzeri emekliler için de devreye sokulacak. Bankalar maaş konusunda yaptıkları rekabeti promosyona da taşıdıklarında emeklinin kazancı daha da artacak. Uzmanlar, emeklilerin bugünkü şartlarda yıllık 600 lira ila bin 800 lira arasında promosyon parası alabileceğini belirtiyor. Fakat bankaların bu konuda girişeceği bir rekabette bu rakamın daha da yükselmesi de söz konusu olacak. Daha çok emekliye maaş ödemek isteyen bankalar promosyon miktarını da yüksek tutabilecek.

BANKA DA KAZANIR
Emeklilerin maaşlarını kendi şubelerinden almasını ısrarla isteyen ve bunun için değişik yöntemlerle emeklileri çekmeye çalışan bankalar, böylece yeni bir müşteri kitlesi kazanıyor. Bu paraların tamamının çekilmediği düşünüldüğünde, bankalar bu nakitleri kullanabiliyor. Bunun yanında emeklilere kredi, kredi kartı gibi ürünleri pazarlıyor ve buradan da para kazanıyorlar. Ayrıca otomatik ödeme, havale EFT gibi hizmetler de bankalara gelir getiriyor.

SEÇMEK SERBEST
Şu anda emekliler 23 bankadan birini serbestçe seçerek maaşını alabiliyor. Memur emeklileri maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alırken, işçi emeklileri ayın 18- 25'inci günü bankadan çekebiliyor. Esnaf emeklileri ise maaşlarını ayın 25 ila 28'inci günleri arasında alabiliyor. Emekliler istedikleri takdirde, bu bankaları değiştirme hakkına da sahip. Böylece promosyon ya da diğer avantajlarıyla öne çıkan bankanın, daha çok tercih edileceği de ortada.

MAAŞ ALANA İNDİRİM
Bankalar emekli maaşını kendisinden çeken vatandaşlara değişik avantajlar sunuyor. Bunlardan bazıları şöyle:
FİNANSBANK: Özel faiz oranlı kredi. CardFinans Nakit ile alışverişlerde indirim.
GARANTİ BANKASI: ATM'lerden bakiyenin tamamını çekebilme imkanı, maaş hesaplarından hesap işletim ücreti muafiyeti, avantajlı faiz seçenekleri.
YAPI KREDİ: Emekli Maaş Hesabı açıyor, hesap işletim ücreti almıyor.
TEB: Hesap işletim ücreti almıyor. Kefilsiz ve indirimli faiz oranları ile kredi sunuyor.
ZİRAAT BANKASI: Kısa vadeli nakit ihtiyaçlar için uygun kullanım koşulları sunuyor.
İŞ BANKASI: İndirimli kredi veriyor. Hesap işletim ücreti almıyor.

Express


En Çok Aranan Haberler