FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seyyanen zam ne demek? Temmuz memur zammı ile gündeme gelen seyyanen zam nedir, emekliye seyyanen zam var mı?

Emekliye seyyanen zam verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada memur maaşlarına yapılan 8 bin 077 TL'lik seyyanen artışın emekli maaşlarına da yansıtılması gerektiğini ifade etti. Peki, Seyyanen zam ne demek? Temmuz memur zammı ile gündeme gelen seyyanen zam nedir, emekliye seyyanen zam var mı?

Seyyanen zam ne demek? Temmuz memur zammı ile gündeme gelen seyyanen zam nedir, emekliye seyyanen zam var mı?

Emekliye seyyanen zam var mı? Sorunun yanıtı merak konusu olurken konuya ilişkin açıklama geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından yapıldı. SSK ya da BAĞKUR emeklileri ve devlet kurumlarında çalışan vatandaşları ilgilendiren kanun teklifi bugün Genel Kurul'da olacak. Yapılan açıklamaya göre; Genel Kurul memur maaşı ve emekli aylıklarını artıran düzenlemeyi de içeren kanun teklifini yasalaştırmak için çalışmalarına başlayacak. Birçok kişi arama motorlarında, "2023 emekliye seyyanen zam var mı? Seyyanen zam kimlere verilecek?" sorularını araştırıyor. İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

422

DEVLET BAHÇELİ'DEN SEYYANEN ZAM AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada seyyanen artış çağrısında bulundu.

Bahçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Memur maaşlarıyla ilgili artış gönül isterdi ki daha fazla olsun ama bütçe ortadadır. 8 bin 077 liralık seyyanen artış emekli maaşlarına yansıtılmalıdır."

p0

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM VAR MI?

Emekliye seyyanen zam konusunda AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından geçtiğimiz günlerde açıklama yapıldı.

Güler, seyyanen zam ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"En düşük memur aylığının 22 bin liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduk. Tüm kamu görevlilerinin yılık ücretlerinde enflasyon farkı dahil artışa ilave olarak seyyanen net 8077 liralık artışı öngörüyoruz. 8077 liralık oran ilave katkı payı olarak maaşlara ödenecektir. Şu anda çerçevesi çizilen rakamlar böyledir. Bu teklifimiz içinde emekli yok. "

p1

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI GENEL KURUL'DA!

Memur maaşı ve emekli aylıklarını artıran düzenlemeyi içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nun gündeminde.

TBMM Genel Kurulu, bu kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.

Teklife göre, tüm kamu personeline 15 bin 965 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda (8077 TL) ilave ödeme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla birlikte SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 5.23 puan, memur emeklilerine de 7.45 puan refah zammı yapılmış olacak. Böylece memur emeklilerinin maaş zammı yüzde 25'e çıkartılacak. Yeni düzenlemeden emekli olan ve yıl içinde önümüzdeki dönem emekli olanlar da yararlanacak.

p2

SEYYANEN ZAM MECLİSTEN GEÇTİ Mİ?

Meclis Genel Kurulu, bugün toplanacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen '6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi', Genel Kurul'da görüşülecek.

Bahsi geçen teklifte; en düşük memur maaşının 22 liraya çıkarılması, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde seyyanen net 8 bin 77 TL artış öngörüldü.

Emekli aylıklarında ise 6 aylık dilim için enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25 zam planlandı.

Kira bedelinin yüzde 25'i ile sınırlayan düzenlemenin 1 Temmuz 2024 tarihine dek uzatılması da teklifte yer aldı.

Öte yandan 31 Temmuz 2023 itibarıyla Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanların, cezalarının denetimli serbestlik altında infaz edilmesi düzenlendi.

p3

SEYYANEN ZAM NEDİR, KİMLERE VERİLECEK?

Seyyanen zam, enflasyondaki artış nedeniyle gelir kaybının karşılanması ve maaşlar arası makasın büyümemesi için gerçekleştirilmektedir.

Seyyanen zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması demektir.

Bilindiği üzere yüzdelik zam ile herkes maaşına göre farklı zam alır.

Başka bir deyişle Memur maaşlarına yapılacak artışın bir kısmının seyyanen, bir kısmının yüzdelik zam şeklinde yapılması sonucu en düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasındaki makas daralacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler