FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En az asgari ücret kadar maaş veriliyor! Askerliği uzatana 51 bin TL ödenecek: Sigorta primi, görev tazminatı...

Askere gidecek binlerce yükümlüyü ilgilendiriyor. Normal süresi 6 ay olan askerliği, 6 ay daha uzatarak 1 seneye tamamlayana 51 bin TL ödenecek. Er ve erbaşlar için aylık olarak en az asgari ücret düzeyinde ödenecek maaşın yanı sıra ikinci 6 aylık dönemde sigorta primini de devlet ödüyor. Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır gibi illerdeki sınır birliklerinde görev yapanlara ilave ödeme, görev tazminatı veriliyor.

En az asgari ücret kadar maaş veriliyor! Askerliği uzatana 51 bin TL ödenecek: Sigorta primi, görev tazminatı...

Zorunlu askerlik süresi Haziran 2019'da erbaş ve erler için 6 aya indirilmiş, yedek subay ve yedek astsubaylar için ise 12 ay olarak belirlenmişti. Ancak sistem zorunlu 6 aylık vatani görevini tamamladıktan sonra süreyi uzatarak askeriyede para kazanma ve kariyer yapma imkanı da sağlıyor. Erbaş ve erlerden isteyen, terhise hak kazandığı tarihten itibaren askerliğini 6 ay daha uzattığında, uzatma döneminde en az asgari ücret kadar maaş veriliyor.

iStock-1183831078

6 AY İÇİN 51 BİN LİRA VE GÖREV TAZMİNATI

Ödemelerde asgari ücret zammı belirleyici oluyor. 31 Aralık’a kadar net ödenen tutar 5 bin 500 liraydı. 1 Ocak itibarıyla bu tutar yüzde 55 artışla 8 bin 500 liraya yükseldi. Askerliği uzatan er ve onbaşıya bu tutarda ödeme yapılıyor. Çavuşlarda ödeme bunun üstünde belirleniyor. Yani askerliğini uzatanların eline 6 ayda en az 51 bin lira geçiyor. Ayrıca ikinci 6 aylık dönemde sigorta primini de devlet ödüyor. Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır gibi illerdeki sınır (hudut) birliklerinde görev yapanlara ilave ödeme, görev tazminatı veriliyor.

iStock-94368330

SAĞLANAN DIĞER HAKLAR NELER?

  • Askerliğini yapanlara ve yapmakta olanlara sağlanan diğer haklar ise şöyle:
  • Muhtaç asker ailelerine yardım.
  • Askeri öğrenci temininde ilave puan.
  • Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yaptığı konutların tahsisinde öncelik.
  • Hizmette geçen süre içinde kamunun ve belediyelerin işlettiği deniz ve şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanma.
  • Hizmette geçen süre içinde müze ve ören yeri gibi yerlerden ücretsiz yararlanma.
  • İkinci altı ay askerlik yapanlar için hizmet borçlanmasına esas prim ödemelerinin devlet tarafından karşılanması.
    Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler