FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En fazla satış petrol şirketlerinden

Borsa şirketleri yılın ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı.

En fazla satış petrol şirketlerinden

Açıklanan sonuçlara göre yılın ilk çeyreğinde en fazla satış Tüpraş ve OMV Petrol Ofisi tarafından gerçekleştirildi. Tüpraş yılın ilk çeyreğinde 9 milyar 275 milyon TL’lik satış gerçekleştirirken OMV Petrol Ofisi’nin satışları 7 milyar 86 milyon TL oldu. www.finnet.com.tr’den derlenen verilere göre Türk Hava Yolları, BİM, Enka, Türk Telekom sıralamada başa yerleşen şirketler arasında yer alıyor.

Borsa, Finans Ekonomi Eğitim Portalı,Eğitmenlerinden Cahit Yılmaz, petrol şirketlerinin satış gelirleri incelenirken mutlaka brent petrolün fiyatındaki artış ve dolardaki fiyat değişimleri de göz önünde bulundurulmalı diyor. Bilançoları okumanın öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, yatırımcıların rakamları yorumlayarak okuyabildiklerinde sağlıklı yatırım kararları aldıklarının altını çiziyor.

Öte yandan Tüpraş için aracı kurumlar beklentilerini yüksek tutuyor. Ziraat Yatırım, 20 Mayıs’taki Tüpraş değerlendirmesinde şirket için hedef fiyatını 44,50 TL'den 53,50 TL'ye yükselttiğini açıkladı. Kurum hisse için ekle önerisinde bulunuyor. Tera Menkul ise 14 Mayıs tarihli değerlendirmesinde Tüpraş için 51,20 TL hedef öngörüsünde bulundu. Yapı Kredi Yatırım ise 12 Mayıs’taki değerlendirmesinde hissede endeks üzeri getiri ve 52 TL hedef fiyat öngörüyor.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler