FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Enflasyon faizi zıplattı!

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi, açıklanan Aralık ayı enflasyon verilerinin ardından 6 haftanın en yükseği olan yüzde 6,35'e yükseldi.

Enflasyon faizi zıplattı!

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, tahvil piyasasında aralık ayındaki Merkez Bankası toplantısından bu yana faizlerde yükselişin sürdüğünü belirterek, "Bu yükselişin ardından yatan ilk neden, TCMB'nin yakın zamanda fonlama maliyetini mevcut yüzde 5,5 seviyesinin altına çekmeyeceği sinyali vermesi" dedi.

Bu durumun faizlerin çok daha aşağı düşmesini bekleyen yatırımcılar açısından hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Cömert, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Buna ek olarak sigara zammı sonrası enflasyonun yükselecek olması da alımların ertelenmesine yol açan bir diğer etken. Piyasa tarafında baktığımızda da haftaya yapılacak yeni gösterge tahvil ihalesi öncesi yatırımcıların pozisyon ayarlamasına gittiklerini görüyoruz. Ayrıca özellikle yerli bankaların, yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürü uzun bir süredir taşıdıkları tahvil pozisyonlarında kar realizasyonuna gitmeleri söz konusu. Bu da tahvil faizlerinde kısa vadede bir miktar yükseliş daha görebileceğimize işaret ediyor. 2013 sonu için gösterge tahvil beklentimiz yüzde 6,8 bileşik seviyesi."

Bu arada, güne yüzde 6,16 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi gün içinde yüzde 6,35'e yükselirken, şu dakikalarda yüzde 6,30 seviyesinde işlem görüyor.

Express


En Çok Aranan Haberler