FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esnaftan hükümete veryansın

TESK, Gül'ün ardından bugün Erdoğan ile görüşecek. Verilecek mesaj: Esnaftan hükümete: İtidalli davranıyoruz, sokaklara dökülmüyoruz ama...

Esnaftan hükümete veryansın

Radikal'den Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre alkol yasasının onaylanması en çok esnafı vurdu. TESK, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ardından bugün saat 14.30’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. TESK Başkanı Bendevi Palandöken esnafın içinde bulunduğu durumu “İtidalli davranıyoruz, sokaklara dökülmüyoruz ama iki konu bizim için çok hassas. Alkol yasası ve AVM’ler” dedi. Alkol yasasında AB’yi örnek aldığını söyleyen hükümetin AVM’ler konusunda ise Avrupadaki düzenlemeyi dikkate almamasının dikkate değer olduğunu söyleyen Palandöken, “Alkol yasası için mücadelemiz sürecek. Anayasa Mahkemesi’nde hak arayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 14 günün sonunda alkolle ilgili yeni yasak ve kısıtlamalar getiren yasayı onaylamasının ardından, esnaflar haklarını Anayasa Mahkemesi’nde aramak için girişimlerde bulunacak. Yasanın onaylanmasının talihsiz ve Türkiye ’nin imajına olumsuz katkı verecek bir olay olarak değerlendiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın da moralinin bozuk olduğunu söyledi. “İtidalli davranıyoruz sokaklara dökülmüyoruz ama” diyen Palandöken, “2 konu bizi çok üzüyor. Birincisi alışveriş merkezleri konusu. Alışveriş merkezleri konusunda düzenleme olsaydı, bugün insanlar sokaklara dökülmeyecekti. İkincisi de alkol satışlarını düzenleyen yasal. Çok rahatsısız bu iki konudan” diye konuştu.

Alkolle ilgili yasa çıkarılırken dünyanın örnek alındığının söylendiğini belirten Palandöken, “Madem öyle aynı şeyi niye AVM’ler konusunda yapmıyorlar” serzenişinde bulundu. 200 bin esnafın durumdan rahatsız olduğunu ifade eden Palandöken, “Şimdi alkolle ilgili düzenlemeler gündeme gelecek. Sigarada 2 liraya kadar dışarıda satılan sigaralar var. Aynı şeş alkolde de geçerli olacak. O zaman ne yapılacak“ diye sordu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler