FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT'DE SON DURUM: EYT ne zaman çıkacak, yeni düzenleme var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonları ilgilendiren açıklama!

EYT son dakika gelişmeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün Kabine Toplantısı sonrası açıklamada bulunmasının ardından merak konusu oldu. EYT'de yaş şartının kalktığının duyurulmasının ardından milyonlarca kişi için emeklilik kapısı açılmıştı. Peki, EYT ne zaman çıkacak, yeni düzenleme var mı? İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine toplantısı sonrası yapılan 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' açıklaması...

EYT'DE SON DURUM: EYT ne zaman çıkacak, yeni düzenleme var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonları ilgilendiren açıklama!

EYT düzenlemesi ile ilgili son durum merak konusu oldu. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olanları kapsayan EYT düzenlemesinin yasalaşması büyük bir heyecanla bekleniyor. Merakla beklenen EYT düzenlemesindeki son duruma ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Erdoğan, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

"YAKINDA MECLİS'E SUNUYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası merakla beklenen açıklamayı yaparak, "Milyonlarca vatandaşımızın sorunlarını herhangi bir sınırlamaya gitmeksizin çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında TBMM'nin takdirine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

ew

EYT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasal düzenlemenin ayrı bir teklif olarak Meclis'e sunulması ve Resmi Gazete'de yayınlanması ile birlikte başvurular başlayacak.

para3

EYT KİMLERİ KAPSAYACAK?

23 yıllık problemin çözümüne ilişkin teklif, 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanları kapsayacak.

para4

EYT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

EYT'den yararlabilmek için;

8 Eylül 1999 öncesinde sigorta kaydının bulunması,

5 bin prim gün sayısının tamamlanmış olması,

Erkekler için 25 yıl, kadınlar için ise 20 yıl sigortalılık süresinin dolması gerekiyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler