FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT'de son durum ne? Bakan Bilgin tarih verdi! EYT ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsayacak?

Vatandaşlar tarafından "EYT ne zaman çıkacak?" sorusu merak ediliyor. Emeklilikte yaşa takılanlarda son durum hakkında Bakan Bilgin'den açıklama gelmiş ve Bilgin masada tek formül olduğunu duyurmuştu. Bakan Bilgin yeni açıklamasında ise, "Emeklilikle ilgili sorunları çözeceğiz. Onların her türlü sorunu bizim sorunumuzdur." diyerek EYT için tarih verdi. Peki EYT'de son durum ne? EYT ne zaman çıkacak ve kimleri kapsayacak? İşte merak edilenler...

EYT'de son durum ne? Bakan Bilgin tarih verdi! EYT ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsayacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT hakkında yeni bir açıklamada bulunarak “Sorunların çözümü için tedbirler alıyoruz. Asgari ücreti önceki yıla göre yüzde 80 arttırdık." dedi. Önümüzdeki dönem içerisinde sözleşmeli personel ve EYT sorununun çözüleceği söyleyen Bilgin, "Dosya dosya açarak çözeceğiz. Türkiye’nin emekçileri endişe etmesin. Türk devleti sosyal bir devlettir. Büyük Türkiye yolunda daha emin adımlar ile yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı. Gelişme sonrası EYT'de son durum merak edildi.

EYT'DE SON DURUM NE?

İlgiyle takip edilen EYT hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Bilgin, kamudaki binlerce sözleşmeli personelle ilgili hazırlanan çalışmayı tamamlamak üzere olduklarını söyledi. Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin sonrasında sorulan sorulara şu yanıtları verdi:

“Kamudaki sözleşmeli personelle ilgili çalışmamızı sona erdirmek üzereyiz. Meclis ilk açıldığında Sözleşmeli Personel dosyasını getireceğiz. Şu anda üzerinde çalıştığımız dosya o, bitirmek üzereyiz. Bir iki konu daha var EYT ondan sonra çünkü onun teknik çalışması biraz daha zaman alacak. Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. "

EYT'nin Aralık ayında gündeme geleceğini söyleyen Bilgin şöyle dedi:

"EYT Aralık ayı gibi gündeme gelir. Sözleşmeli personel ve geçici işçiler bir an önce çözmemiz gereken dosyalar. Sözleşmeli personel mevzusunu çözüyoruz, önümüzdeki günlerde sizlerle de paylaşırız. Sonra maden işçileri ondan sonra da kadroya geçmemiş taşeron işçiler var, o tarihte 90 bin civarında Taşeron Işçi vardı, önceliğimiz onlar. Taşeron işçilerle ilgili bir çalışmamız var. O da ayrı bir dosya. Sözleşmeli personelle ilgili çalışma bittikten sonra onu ele alacağız.”

MASADA TEK FORMÜL BULUNUYOR

Ayrıca EYT’yle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde konuşan Bakan Vedat Bilgin, masada tek formül olduğunu ifade etmişti. Bilgin, bunun üzerinde çalışmalar yapıldığını ve senenin sonuna kadar EYT’nin tamamlanabileceği söylemişti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler