FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT son dakika haberleri... EYT ne zaman çıkacak? Bakan Bilgin müjdeyi duyurdu

EYT ile ilgili son dakika açıklamaları gündemde yer alıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar müjdeli haberi heyecanla bekliyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili çalışmaya ilişkin süreç hakkında bilgi verdi. Bakan Bilgin’in açıklaması çalışmanın sonuçlarını bekleyen vatandaşlar tarafından heyecanla karşılandı. Peki, EYT ne zaman çıkacak? İşte son dakika gelişmeleri

EYT son dakika haberleri... EYT ne zaman çıkacak? Bakan Bilgin müjdeyi duyurdu

EYT’nin ne zaman çıkacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada EYT için Aralık ayını işaret etmiş ve çalışmanın devam ettiğini duyurmuştu. Bakan Bilgin son açıklamasında EYT için çalışmaların teknik olarak sona erdiğini duyurdu.
BAKAN BİLGİN’DEN EYT HAKKINDA AÇIKLAMA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili çalışmaya ilişkin, "Çalışmamız teknik olarak bitti, Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra Meclis'e intikal ettiririz." ifadesini kullandı.

Taşeron işçilerle ilgili bir soru üzerine Bilgin, kamuya kadrolu geçişlerle ilgili zamanın henüz belli olmadığını ancak çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Bakanlık olarak şu anda üzerinde çalıştıkları konuları aktaran Bilgin, "(Kamudaki) Sözleşmeli personel meselesi var. Bunlar 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması meselesidir. Onun çalışması bitti, zaman meselesi var." dedi.

Bilgin, çalışmanın son halinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulup sunulmadığına ilişkin ise "Sayın Cumhurbaşkanı'mız uygun olduğu zaman sunacağız. Bugün gündemde yoktu." ifadesini kullandı.

Bu çalışmada kamu sendikalarından gelen talepleri de dikkate aldıklarını vurgulayan Bilgin, "Geçenlerde arkadaşlarımız bir görüşme yaptı. Bunları da değerlendiriyoruz." diye konuştu.

EYT konusundaki bir soru üzerine de Bilgin, "Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanı'mıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanı'mızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz." ifadesini kullandı.

Bilgin, Bakanlığın gündeminde olan sözleşmeli personel, geçici işçiler ve taşeron işçilerle ilgili çalışmaların aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna açıklanacağını ve Meclis takvimine alınacağını belirtti.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Son olarak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan milyonlarca EYT’liyi heyecanlandıran bir yorum geldi. Erdoğan, "Vedat Bey'in alanına girmeyeyim. Çalışmanın sonuna geldiklerini biliyorum. Bize sunduklarında da değerlendirmeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler