FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT yasalaştı mı, yürürlüğe girdi mi? 2023 EYT Resmi Gazete'de ne zaman yayımlanacak? İşte emeklilikte yaşa takılanlarda son durum!

EYT'nin yasalaşması yürürlüğe girmesi 2 milyon 250 bin vatandaş tarafından bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonların beklediği EYT müjdesini verdi. Belirli şartları sağlayan EYT'liler yaşa takılmaksızın emekli olabilecekler. Bu gelişmler sonrası EYT'nin ne zaman yasalaşacağı ve Resmi Gazete'de yayımlanacağı merak konusu oldu. Peki, EYT ne zaman yasalaşacak? EYT ne zaman meclise sunulacak, Resmi Gazete'de yayımlandı mı? İşte EYT 2023 son dakika gelişmeleri...

EYT yasalaştı mı, yürürlüğe girdi mi? 2023 EYT Resmi Gazete'de ne zaman yayımlanacak? İşte emeklilikte yaşa takılanlarda son durum!

EYT düzenlemesi son dakika gelişmeleri ile yakından takip ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ı kapsayan EYT düzenlemesi yakın zamanda yürürlüğe girecek. 2 milyon 250 bin vatandaşı ilgilendiren EYT'nin yasalaşması sonrası vatandaşlar emekli olarak aylıklarını alabilecekler. Peki, EYT ilk emekli maaşı ne zaman yatacak? İşte son durum...

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?

EYT ile ilgili yasal düzenlemenin ayrı bir teklif olarak bu hafta Meclis gündemine getirileceği bildirildi.

Öte yandan bugün (9 Ocak Pazartesi) yılın ilk Kabine Toplantısı'nda konu gündeme gelecek. Kabine toplantısında EYT düzenlemesindeki son durum ve EYT takvimi konuşulacak.

para

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili sorulara cevap verdi. EYT’de sürecin nasıl işlediğini açıklayan Bilgin, “Süreç aşama aşama ilerleyecek. Meclis kararını verecek. Ocak ayı içinde Meclis'e ileteceğiz. Üzerimize düşen görev sorumluluğunu tamamladık” ifadelerini kullanırken sözlerine şöyle devam etti;

-"Biz hazırlıklarımızın son aşamasındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması sonrası dosyaların birleştirilerek değerlendirilmesi ve son hali Meclis sürecine intikal ettirmek. Sorunuzun cevabını Meclis verecek. Biz teknik hazırlıklarımızı milletvekilleri grupla yaptıktan sonrasına karışmayız. Biz Ocak ayı içerisinde Meclis'e intikal edeceğiz. Bizim görev alanımız belli."

para4

EYT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

EYT'de emeklilik için başvurular henüz alınmıyor. EYT başvuruları için düzenlemenin Meclis'e gelip ardından yürülüğe girmesi gerekiyor.

para3

EYT İLK EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

EYT'nin meclise sunulması ve yürürlüğe girmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Bu adımlar sonrası ilk maaşların da şubat ayı içerisinde yatması bekleniyor.

EYT KİMLERİ KAPSAYACAK?

23 yıllık problemin çözümüne ilişkin teklif, 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanları kapsayacak.

paralar

EYT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

EYT'den yararlabilmek için;

8 Eylül 1999 öncesinde sigorta kaydının bulunması,

5 bin prim gün sayısının tamamlanmış olması,

Erkekler için 25 yıl, kadınlar için ise 20 yıl sigortalılık süresinin dolması gerekiyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler