FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2022 ABD Merkez Bankası (FED) temmuz ayı faiz kararı tarihi

FED faiz kararı için bekleyiş sürüyor. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından temmuz ayı faiz kararı toplantısı bugün yapılacak. Son olarak haziran ayında gerçekleşen toplantıda FED faizi 75 baz puan artırarak 1.75'e yükseltmişti ve son 28 yılın rekor artışını yapmıştı. Peki, FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2022 ABD Merkez Bankası (FED) temmuz ayı faiz kararı tarihi.

FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2022 ABD Merkez Bankası (FED) temmuz ayı faiz kararı tarihi

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı, piyasaları yakından takip eden ve yatırımları bulunan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. ABD'de enflasyonu baskılamak amacıyla gerçekleşecek FED faiz kararı toplantısı bugün ve yarın yapılacak. FED son olarak faizi 75 baz puan artırarak 1.75'e yükseltmişti. FED'in şimdiki faiz artışını ise 100 baz puan olarak yapacağı tahmin ediliyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2022 ABD Merkez Bankası (FED) temmuz ayı faiz kararı tarihi.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı için toplantı tarihi yüz binlerce yatırımcı tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Milyonların merakla beklediği FED faiz kararı en son Haziran ayında açıklanmış ve FED faizi 75 baz puan artırarak yüzde 1.75 seviyesine çekmişti.

Enflasyonu baskılamak için yapılan FED faiz toplantısı Temmuz ayında bir kez daha yapılacak. Piyasaların gözünü kulağını diktiği toplantı tarihi ise belli oldu. FED faiz toplantısı 26 Temmuz ve 27 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Açıklama 27 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Toplantıların akşam TSİ 21.00'da yapılması bekleniyor.

SON 28 YILIN EN YÜKSEK FAİZ ARTIŞI GERÇEKLEŞTİ

FED tarafından Haziran ayında gerçekleştirilen faiz kararı toplantısının ardından, FED faizi 75 baz puan artırarak yüzde 1.75'e yükseltti. Böylece son 28 yılın en yüksek faiz artışı gerçeklemiş oldu.

FED'İN FAİZ BEKLENTİSİ NE?

FED tarafından yapılan faiz artışları henüz bitmedi. Yetkiler tarafından yapılan açıklamalarda, 2022 sonu için ortalama FED fon faizi beklentisi yüzde 3,4 oldu. 2023 sonu için ortalama FED fon faizi beklentisi yüzde 3,8 olarak gerçekleşti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler