FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazino, gece kulübü, taverna, diskotek sahiplerine ne zaman 5000 TL hibe desteği verilecek?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa müjdeli haber gelmişti. Erdoğan, esnafa hibe desteği verileceğini kamuoyuna duyurmuştu. Hibe desteği almak isteyen vatandaşlar esnaf hibe desteği ne zaman ödenecek ve hibe desteği nasıl başvurulur sorularını araştırmaya koyuldu. Peki gazino, gece kulübü, taverna, diskotek sahiplerine ne zaman 5000 TL hibe desteği verilecek? İşte gazino, gece kulübü, taverna ve diskotek sahiplerine verilecek 5 bin TL destek tarihi...

Gazino, gece kulübü, taverna, diskotek sahiplerine ne zaman 5000 TL hibe desteği verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa geçtiğimiz günlerde 3 bin TL ve 5 bin TL olmak üzere hibe desteği verileceğini açıklamıştı. Hibe desteği almak isteyen pek çok vatandaş esnaf hibe desteği ne zaman verilecek sorusunu araştırıyor. Peki gazino, gece kulübü, taverna, diskotek sahiplerine ne zaman 5000 TL hibe desteği verilecek?

GAZİNO, GECE KULÜBÜ, TAVERNA, DİSKOTEK SAHİPLERİNE 5 BİN TL HİBE DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaflara 3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği müjdesi vermişti. Uygulamaya göre bazı esnaflara 3 bin TL, bazı esnaflara ise 5 bin TL geri ödemesiz destek verilecek. Hibe desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar desteğin ne zaman ödeneceğini ve destekten kimlerin yararlanacağını merak ediyor.

Esnaf hibe desteği hakkındaki bazı önemli ayrıntıları Bakan Muş şöyle açıklamıştı:

"Esnaflarımıza 2 grupta destek vereceğiz. Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara vermek mecburiyetinde kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. Birinci grupta kahvehane, cafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri düğün salonları öğrenci yurtları, kantinler kırtasiyeler internet kafeler, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım onarım tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar çilingirler, bakırcılar kalaycılar, ayakkabıcılar konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, züccaciyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır."

Gazino, gece kulübü, taverna ve diskotek sahiplerine ödenecek olan 5 bin TL esnaf hibe desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilmekte. Başvurular 25 Mayıs'tan itibaren 1 ay boyu yapılabilecek.

Bu link üzerinden e-Devlet hesabınıza TC kimlik no ve şifreniz ile giriş yaparak, başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz: HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler