FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vakıf Katılım Bankası'nda da düşük kur olayı! Bankadan iki farklı açıklama

Halkbank'ın ardından Vakıf Katılım Bankası'nın da doları 4,571 liradan alıp 4,5888 liradan sattığı iddia edildi. Yaşanan olayı CHP'li Barış Yarkadaş Twitter hesabından duyurdu. Vakıf Katılım Bankası'ndan konuyla ilgili iki farklı açıklama geldi. Bir banka yetkilisi ilk açıklamada, kur fiyatlarındaki değişime sistem güncellenmesinin neden olduğunu söyledi. Sosyal medya üzerinden yapılan ikinci açıklamada ise bankanın kurumsal web sitesine siber saldırı gerçekleştiği belirtildi.

Vakıf Katılım Bankası'nda da düşük kur olayı! Bankadan iki farklı açıklama

Halkbank sistemleri üzerinden düşük kurdan dolar satılmasıyla ilgili skandaldan sonra aynı durum bu kez Vakıf Katılım Bankası sisteminde ortaya çıktı. Bu kez Vakıf Katılım Bankası’nda dolar kurunu 4.58’e Euro'yu da 5.39'a çekti.

Geçen ay Halkbank'ın sitesine gece yarısı erişim sağlanamazken, müşteri hizmetleri numaralarından da görüşme yapılamamıştı. Halkbank'ın akıllı telefonlardaki uygulamasına da giriş yapılamamıştı. Halkbank dolar kurunu 20 dakika boyunca dolar 6.55 iken banka 3.72’den satış yapmıştı.

İNTERNET SİTESİNE UZUN SÜRE ERİŞİM SAĞLANAMADI

Aynı durum Vakıf Katılım Bankası’nda da yaşandı. Bankanın internet sitesinden kuru takip edenler, doları 4.58’den satın aldı. Bunun ortaya çıkmasının ardından Vakıf Katılım Bankası'nın sitesine uzun süre erişim sağlanamadı.

tweet

tweet2

BANKADAN İLK AÇIKLAMA: GÜNCELLEME HATASI

Cumhuriyet gazetesine konuşan Vakıf Katılım Bankası yetkilisi yaptığı ilk açıklamada, "00.00 itibari ile güncelleme çalışması oldu. Mobil bankacılık üzerinden herhangi bir satış olmadı. 09.07.2018 saat 17. 25 kapanış tarihindeki kapanış kuruna aittir. Sitemizin alt yapı çalışması sürüyor" dedi.

BANKADAN İKİNCİ AÇIKLAMA: SİBER SALDIRIYA UĞRADIK

Vakıf Katılım Bankası sabaha karşı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ise, "10 Eylül 2018 tarihinde Kurumsal web sitemizde bilgilendirme amaçlı yayınlanan döviz kurlarımıza yönelik, 9 Temmuz 2018 tarihindeki kurlarımızı gösterecek şekilde bir siber saldırı düzenlenmiş, saldırı çok kısa sürede püskürtülmüştür. Bankacılık sistemlerimiz saldırdan olumsuz etkilenmemiş olup, bu sürede gerçekleşen herhang, bir döviz alım-satım işlemi de bulunmamaktadır" denildi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler