FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamsinin ‘tanesi 3 TL’ iddiası ortalığı karıştırdı! Fiyatlar cep yakıyor…

Hamsi sezonu öyle bir fiyatla açtı ki inanması güç olsa da neredeyse tane ile satılmaya başlandı. Balıkçılar şu anda hamsinin kilosunun 80 ile 100 TL arasında değiştiğini belirtiyor. Ancak sosyal medyada hamsinin tane ile satıldığı tanesinin de 3 TL olduğu görülen bir fotoğraf ortalığı karıştırdı.

Hamsinin ‘tanesi 3 TL’ iddiası ortalığı karıştırdı! Fiyatlar cep yakıyor…

Hamsi bu yıl sezonu rekorla açtı. Şu günlerde balıkçılar çarşısında hamsinin fiyatı 80-100 lira arasında değişiyor. Ancak sosyal medyada yayılan bir görüntü dikkat çekti. Sosyal medyada balıkçı tezgahında çekildiği anlaşılan bir fotoğrafta hamsinin tane ile satıldığı ve tanesinin de 3 TL olduğu iddia edilmişti.

Balıkçılar çarşısında ise durum bu kadar kötü olmasa da hamsinin kilosu 80 ila 100 lira arasında değişiyor. Ancak 80 TL’den satılan hamsinin bir kilosunda yaklaşık 90 tane hamsi olduğu ve tanesinin de 1 liradan bile fazla olduğu ortaya çıktı. Tanesi 3 TL’den satılan hamsinin de kilosunun yaklaşık 270 TL’ye geldiği belirtildi.

2

Tezgahın en kelepir balığı olarak bilinen hamsinin bu şekilde satılması sonrasında sosyal medyada da çok sayıda yorum geldi. Balıkçılarda hamsinin taneyle satılması üzerine fiyatların pahalı olduğunu kabul ederek “Her yerde hamsinin tanesi 3 TL biz de 1 TL, 10 tane 10 lira, 100 tane 100 lira hadi bakayım” diyerek tezgahlarda müşteri beklemeye başladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler