FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İMEİ KAYIT ÜCRETİ ne kadar, kaç TL oldu, ne zaman yürürlüğe girer? İMEİ kaydı nasıl, nereden yapılır?

İMEİ kayıt ücreti ve ekranı merak ediliyor. Yurt dışından alınan telefonların kaydı için alınan İMEİ kayıt ücretine Resmi Gazete kararı ile zam yapıldı. İMEİ kayıt ücretini henüz yatırmamış olan vatandaşlar yeni ücretin en zaman yürürlüğe gireceğini ve nereden ödeneceği gibi konu başlıklarını araştırmaya koyuldular. Peki, İMEİ kayıt ücreti ne kadar, kaç TL oldu, ne zaman yürürlüğe girer? İMEİ kaydı nasıl, nereden yapılır?

İMEİ KAYIT ÜCRETİ ne kadar, kaç TL oldu, ne zaman yürürlüğe girer? İMEİ kaydı nasıl, nereden yapılır?

İMEİ kayıt ücretine ilişkin sorgulamalar hız kazandı. 7 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiler doğrultusunda bazı vergi, harç ve cezalarda uygulanacak olan oranlar netleşti. Değişime uğrayan rakamlardan biri de İMEİ kayıt ücreti oldu. Yurtdışından Temmuz 2023 itibariyle telefon getirecek olan vatandaşlar için İMEİ yeni kayıt ücreti belirlendi. Kayıt ücreti son olarak Ocak 2023'de yüzde 122,39 artışa uğramıştı. İşte 2023 Temmuz zammı ile İMEİ kayıt ücreti ve detaylar...

IMEI KAYIT ÜCRETİ TEMMUZ 2023 NE KADAR OLDU?

İMEİ kayıt ücreti artış oranı Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre Temmuz 2023 itibarıtla değişiklik gösterdi. Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi.

İMEİ Kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL'lik tutar, 8 Temmuz itibariyle geçerli olacak.

para (87)

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFON NASIL AÇTIRILIR?

Yurt dışı telefon kaydı öncesinde E-Devlet üzerinden cihazın kayda elverişli olup olmadığı sorgulanmalıdır.

E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması harç ücretinin yatırılması (2023 yılı için 20 bin TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir.

e devlet

İMEİ KAYIT HAKKI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı 'BTK İMEİ kaydı" ekranı üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

IMEI KAYIT EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

tt

HARÇ YATIRILDIKTAN SONRA YAPILACAKLAR

E-devlet kapısından kayıt işleminin son aşamasına kadar tamamlanması gerekmektedir. E-devlet kapısından kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (diplomatik belge sahipleri) ise abone kayıt merkezlerinden kayıt işlemini yaptırması gerekmektedir. Harç ödemesi kayıt sırasında sisteme entegre bankalar ya da vergi dairesi aracılığıyla yapıldı ise e-Devlet kayıt sayfasına geri dönülerek kayıt işleminin onaylanması ve sekiz rakamdan oluşan başvuru takip numarasının alınması gerekmektedir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler