FİNANS

İşinizde yüksek karlılığı nasıl yakalarsınız?

Şirketlerin karlılıktan sorumlu üst düzey yönetici pozisyonlarında bulunanların katıldığı Yüksek Kârlılığa Geçiş Eğitim Kamplarından ilki İş Modelleri ve Stratejileri adı altında gerçekleşiyor.

İşinizde yüksek karlılığı nasıl yakalarsınız?

Kurum kârlılığını artırmanın ve kârlılığı kalıcı kılmanın yöntemlerinin aktarılacağı eğitim etkinliği 25 - 26 Mayıs 2012 tarihinde Sakıp Sabancı Müzesi The Seed Event Center’da düzenlenecek.

Ciro artışının bile iş insanlarının her geçen sene daha düşük kârlılıkla yüz yüze gelmesini engelleyemediği günümüzde marka olmak, operasyonel verimliliği arttırmak ve farklılaşmak gibi daha önce denemiş yöntemlerle de bu soruna çözüm bulunamıyor. Çalıştığı firmalarda büyük ciro ve kârlılık artışı sağlamakla (5 senede yüzde 500, 7 senede yüzde 850 gibi) tanınan Tulga, kârsızlık sorunuyla başa çıkılabilmesini sağlamak amacıyla bir İş Başarısı Platformu olan Profitkar’ı (www.profitkar.org) 2012 yılının Şubat ayında yayına hayata geçirdi. Bu platformda online etkinliklerin yanı sıra Yüksek Karlılığa Geçiş Uygulamalı Eğitim Kampları da gerçekleştiriliyor. Bu eğitim etkinliklerinin ilki 25-26 Mayıs 2012’de Sakıp Sabancı Müzesi The Seed Event Center’da iki günlük bir eğitim kampı olarak düzenleniyor.

Uygulamalı Eğitim Kamplarının tek bir amacı var: Kurum kârlılığınızı artırmanın ve bunu mümkün olduğu kadar kalıcı kılmanın yöntemlerini öğretmek. Eğitimin içeriği küçük veya büyük her kurum ve her sektör için geçerli. İçerik ve vaka incelemeleri ise tüm hizmet, üretim ve perakende sektörleri için geçerli olacak şekilde hazırlanmış bulunuyor.

Yüksek Kârlılığa Geçiş Eğitim Kamplarının birincisi olan İş Modelleri ve Stratejileri eğitim etkinliğinde kurum kârlılığını artırmanın ve kalıcı kılmanın yöntemlerinin yanı sıra katılımcılar kendi iş modellerini yeniden kurabiliyor ve farklı sektördeki kurumlar için gerçek hayatta kullanılabilecek iş modelleri oluşturabiliyorlar. Çok yoğun içerikli bu eğitim programına, sorumlulukları itibarıyla konu ile doğrudan ilgili olan Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdürler, Genel Müdür Yardımcıları, Finansman Müdürleri, Satış ve Pazarlama Müdürleri, Stratejik Planlamadan Sorumlu Müdürler ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Müdürler kabul ediliyor.

Profitkâr Platformu eğitimleri, klasik eğitimden farklı olarak eğitim sonrası da katılımcılarına hizmetler vermeye devam etmek üzere tasarlanmış. Alınan eğitim daha sonra www.profitkar.org web sitesinden aynen veya daha geliştirilmiş hali ile tekrar izlenebiliyor. Ayrıca, eğitimin içeriği, benzer konulara ilgi duyan diğer www.profitkar.org sitesi üyeleri ile tartışılarak farklı problemlere çözüm üretilebiliyor.

Uygulamalı Eğitim Kampı’na sınırlı sayıda katılımcı kabul edileceğinden erken başvuru tavsiye ediliyor. Başvuru formlarına ve daha detaylı bilgiye, www.profitkar.org/egitimkampi adresinden kolaylıkla ulaşabiliyor. Ayrıca, “Eğitim Kampının Tanıtımı ve Temel Kavramlar” başlıklı birinci seansı da aşağıdaki web adresinden ücretsiz olarak izlenebiliyor: www.profitkar.org/egitimkampi/ykg1

S. Şahin Tulga kimdir?
İş Stratejisi Danışmanı ve Profitkar Platform Yöneticisi S. Şahin Tulga 1953 yılında Ankara’da doğmuş, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini ABD’de MIT’de (Massachusetts Institute of Technology) almıştır. Rhode Island ve Oklahoma eyaletlerinde bulunan JAR Associates firmasında Ar-Ge Müdürlüğü yaptıktan sonra Türkiye’ye dönmüş ve sırasıyla Bordata, Entek, Digital Equipment Türkiye, Lucent Türkiye ve HP Türkiye firmalarında Genel Müdürlük yapmıştır. Çalıştığı firmalarda büyük ciro ve kârlılık artışı sağlamakla (5 senede % 500, 7 senede % 850 gibi) tanınır.

Yurtiçi ve yurtdışı yaklaşık 30 yıllık üst düzey yöneticilik tecrübesi olan Tulga, bu süre içinde çok farklı sektörlerdeki müşterileri için rekabet seviyesini yükseltici projeleri yönetti. Ayrıca, son 3 yıldır üretim ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren beş firmanın Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğini yaparak değişik sektörlerdeki problemleri yaşamış ve çözüm geliştirmiştir. Tulga, tüm deneyim, kazanım ve uyguladığı yöntemleri, bu eğitim kampında katılımcılarla paylaşacaktır.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler