FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İŞKUR'dan yüzlerce yeni ilan! 5000 TL maaş ile...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş arayan vatandaşlara yeni bir nefes olmaya devam ediyor. İş ve işçi arasında köprü görevi üstlenen ve aracılık eden İŞKUR, işsizlikle mücadelede en ön safta yer almaktadır. İş arama sürecinde güncel ilanlar ile vatandaşlara destek olan kurum aynı zamanda işsizlik ödeneği ile de kişilerin hayatını devam ettirmek için gelir sahibi olmasına yardımcı oluyor.

İŞKUR'dan yüzlerce yeni ilan! 5000 TL maaş ile...

İşsizliğin azaltılması ve istihdamın artılması amacıyla kurulan İŞKUR, çalışan ve işverenleri temel alarak etkili istihdam politikalarını geliştirmektedir. Kurumun resmi web sitesi üzerinden aylık, mevsimlik ya da dönemsel olarak çeşitli sektör ve iş kollarında iş ilanları yayınlanır. Yayınlanan bu ilanları vatandaşlar kurumun sitesine girerek görüntüleyebilirler.

Temelde vatandaşların iş bulmasına yardımcı olan İŞKUR aslında işveren ve iş arayanları bir platform çatısı altında birleştirir. İŞKUR sistemine kayıt olan vatandaşlar işveren tarafından yayınlanan ilanları görüntüleyerek online olarak öz geçmişlerini gönderebilirler. Peki, İŞKUR ilanları nasıl takip edilir? İŞKUR üzerinden iş başvurusu nasıl yapılır? İşte, İŞKUR'un güncel iş ilanlarına dair merak edilen bütün detaylar...

İŞKUR İLANLARI NASIL TAKİP EDİLİR?

iŞKUR kurumsal sitesi üzerinden belirlenen aralıklar ile güncel iş ilanları yayınlanır. Vatandaşların bu ilanları görüntüleyebilmesi ya da başvuruda bulunabilmesi için ilk adımda iş arayan veya işveren olarak sisteme kayıt olmaları gerekir. İŞKUR'un e-şubesi üzerinden iş ilanlarını takip edebilmek için iş arayan veya işveren olarak kişilerin sisteme giriş yapması beklenir.

İŞKUR İLAN SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

İŞKUR'un ilan görüntüleme sayfasını açın ve sayfanın sol üst köşesinde bulunan iş arayan girişi/ işveren girişi seçeneklerinden kendinize uygun olanı işaretleyin.

  • Ardından aradığınız pozisyon, meslek nitelik, beceri ve firma adı varsa; sayfanın ortasında bulunan arama çubuğuna yazın.

  • Çalışma yeri, ülke, il ve ilçe gibi genel bilgileri eklendikten sonra boşlukları doldurmaya devam edin.
  • Aradığınız özel bir ilan varsa; ilan no ve ilan tarihi bilgilerini yazmanız arama sonuçlarının daha etkili olmasını sağlar.

-Son olarak meslek, öğrenim durumu, iş yeri türü, engellilik hali, vardiya ve iş yeri unvanı gibi daha spesifik bilgileri ilgili boşluklara yazın.

  • Bütün bilgileri girdikten emin olduktan sonra sayfanın en altında bulunan "ara" yazısına basarak uygun olan iş ilanlarını görebilirsiniz.

İŞKUR SİSTEMİNE NASIL KAYIT OLUNUR?

  • İŞKUR üyelik adımlarını tamamlamak için e-şubeye giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra karşınıza üyelik sözleşmesi çıkar. Bu sözleşmeyi okuduktan sonra sayfanın en altında bulunan "onaylıyorum" yazısına basın.

  • Üyelik sözleşmesinin ardından kimlik bilgileri ve güvenlik kontrolü adımlarını geçerek "ileri" sekmesine tıklayın.
  • Kişisel bilgilerin ardından ikamet adresine dair bilgileri eklersiniz. Aynı sayfanın alt bölümde bulunan iletişim bilgilerini de ekleyin. Son olarak sisteme giriş esnasında kullanmak istediğiniz parolayı da boşluğa yazarak "üyeliği oluştur ve devam et" butonuna tıklayın.

  • Üyelik işlemlerinin tamamlanmasından sonra artık adım adım profil bilgilerinizi ifade eden öz geçmiş verilerinizi doldurabilirsiniz.

İŞKUR İLANLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

-İŞKUR üzerinden iş başvurusu yapmak için kayıtlı olan iş arayan hesabı üzerinden sisteme giriş yapmalısınız.

  • Başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra tüm iş ilanlarını görüntülemek için "iş ilanları" butonuna basın.
  • Görüntülenen iş ilanlarından dilediğiniz ilanın üzerine tıklayıp detaylarına erişin. Eğer başvurmak istiyorsanız; sayfanın en altında yer alan "başvur" sekmesine basmanız yeterli olur.
    Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler