FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da iş yapanlar, bu habere dikkat!

Müşteri yoğunluğunu saat ve bölge olarak ölçüp, mağaza açacak olan şirketlere yatırım asistanlığı yapan Akıllı Harita’ya göre saat 12.00-14.00 arasında İstanbul’un en yoğun bölgesi, Şişli-Harbiye...

İstanbul'da iş yapanlar, bu habere dikkat!

Şirketlerin iş planı oluşturmasında teknoloji kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan Turkcell, potansiyel müşteri kitlesinin yoğunluğunu sunan Akıllı Harita hizmetini kullanıma sundu. Turkcell’den verilen bilgiye göre Akıllı Harita, saha aktivitesi düzenlemek, yeni mağaza ya da şube açmak isteyen şirketlerin ve kurumların hedef kitlelerine etkin şekilde ulaşmalarına odaklanıyor.

Akıllı Harita’ya göre İstanbul için 12.00-14.00 saatleri arasında en yoğun bölge Şişli Harbiye arası oldu. Türkiye’de iletişim halinde bulundukları 480 bin kurum bulunduğunun altını çizen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, “Mobiliteye uyum sağlamak büyük önem taşıyor. Şirketler yatırım kararlarını alırken doğru müşteri kitlesine ulaşmak istiyor. Turkcell Akıllı Harita, düzenlenecek bir etkinliğin doğru müşteriye ulaşmasını sağlıyor. Bir başka deyişle Akıllı Harita’yı kullananlar şehrin kalp atışlarını duyabiliyor” dedi. Kulabaş, “Teknoloji ile büyük miktarlarda veri toplamak mümkün. Ancak bunu işimizi büyütmek için nasıl kullanacağımız konusu günümüzün en önemli sorusu. Akıllı Harita ile doğru müşteriye ulaşmak isteyen şirketler için bu analizi kitlesel bir bazda gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

AKILLI HARİTA NASIL ÇALIŞIYOR?
Şirketler akilliharita.turkcell.com.tr sitesinden kullanıcı adı ve şifre ile Turkcell’in Akıllı Harita’sına ulaşabiliyor. Bir etkinliğin planlandığı noktada ve saatte Turkcell’in mobil hareketlilik yoğunluğu ya da şirketin kendi müşteri kitlesinin yoğunluğu analiz edilebiliyor. İl, ilçe, mahalle ve hatta mahalleden küçük birimler bazında; ister müşteri kitlesinin ister çeşitli kriterlerle daraltılmış hedef kitlenin gün içinde hangi yoğunlukta, nerede bulunduğunu gösteren Akıllı Harita; saha aktivitesi düzenleme, gezici ekip yönlendirme, billboard, yeni şube, mağaza, hastane, okul açma kararlarında şirketlere veri sağlıyor.

TRAFİK YOĞUNLUĞU ÖLÇÜLÜYOR
Trafik uygulamalarında araç yoğunluğunun nerelerde olduğunun kolay anlaşılabilmesi için örneklendirip basitleştirerek kırmızı, sarı ve yeşil renklerle görülmesinin sağlandığını hatırlatan Kulabaş, “Benzer şekilde Turkcell Akıllı Harita’da da bu yoğunluğu kolayca anlaşılabilecek bir dile dönüştürüyoruz. Kamu kurumları ve belediyeler de vatandaşın yoğun olduğu alanlarda, etkin ve yerinde hizmet götürmek, yatırım planlaması, şehir planlaması yapmak için kullanabilecekler” dedi.

Akıllı Harita’da, trafik haritası gibi kırmızı en yoğun olan bölgeyi, yeşil ise yoğunluğu en az olan bölgeyi gösteriyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler