FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşten çıkarma yasağı uzatıldı 2021: İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşten çıkarma yasağı bitiş tarihi nedir?

İşten çıkarma yasağı son dakika gelen haberlere göre 17 Mart tarihi itibari ile Mayıs ayının ortasına kadar uzatıldı. Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için getirilen işten çıkarma yasağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile birlikte uzatıldı. Pandemi döneminde uygulamaya konulan işten çıkarma yasağı güncel durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. "İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor, işten çıkarma yasağı uzatıldı mı" sorusu araştırılıyor.

İşten çıkarma yasağı uzatıldı 2021: İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşten çıkarma yasağı bitiş tarihi nedir?

Son dakika işten çıkarma yasağı uzatıldı... Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre işten çıkarma yasağının süresinde uzatılmaya gidilerek 17 Mart’ta sona erecek olan işten çıkarma yasağı mayıs ortasına kadar uzatıldı. Salgın nedeniyle iş kanununa eklenen geçici 10. madde kapsamında, iş veya hizmet sözleşmesinin belirli haller dışında işveren tarafından feshedilmesini yasaklayan düzenlemenin süresi mart ayı sonunda bitiyor. Yasağa paralel olarak işverene işçisini ücretsiz izne çıkarma yetkisi de mayıs ayı ortasına kadar uzatıldı. Kademeli normalleşme sürecine geçişle ilgili geçtiğimiz günlerde Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kısa Çalışma Ödeği ile paralel olarak işten çıkarma yasağının da uzatıldığını açıkladı. İşten çıkarma yasağı bitiş tarihi olarak mayıs ayı ortası belirlendi. Haberin ardından işten çıkarma yasağı uzatıldı mı sorusu gündem oldu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dakika işten çıkarma yasağı açıklaması...

HAZİRANA KADAR YETKİSİ YER ALIYOR

İşten çıkarma yasağı uygulaması için belirlenen süre 7 Ocak 2021 tarihinde sona ererken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 2 ay süreyle uzatıldı. Bu düzenleme ile birlikte işten çıkarma yasağı 17 Mart 2021 tarihine kadar devam edecek ve mayıs ayı ortasında son bulacak.

Bu süreçte yüz kızartıcı suç işleyen çalışanların iş sözleşmelerine son verilebilecek ancak bunun dışında işten çıkarma uygulamasına gidilemeyecek. İşten çıkarma yasağının ihlali durumunda ise işverenler çalışanlara brüt asgari ücret tutarını ödeyerek işten çıkarabilecek.

İş kanuna eklenen geçici 10. maddenin 4. fıkrası hükmü, Cumhurbaşkanı’na bu maddenin birinci ve ikinci fıkrasında yer alan üç aylık süreleri her defasında en fazla üçer aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatmaya yetki veriyor.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Son dakika haberine göre koronavirüs salgını nedeniyle işten çıkarma yasağı süresi 17 Mart tarihinden sonra tekrar uzatıldı. Koronavirüs aşısının hızla yapılmasıyla birlikte, kademeli normalleşme öncesi çalışmalar tekrar uzatılmaya başlandı. Bunlardan birisi de işten çıkarma yasağı oldu. Pandemi sürecinde çalışanların mağdur olmaması adına için uygulamaya konulan işten çıkarma yasağı uzatıldı mı sorusu uzun süredir merak ediliyordu. Koronavirüs ile mücadele sürecinde sigortalı çalışanların mağduriyet yaşamaması adına uygulanan yasakla alakalı dün bir gelişme yaşandı. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada işten çıkarma yasağının mayıs ayı ortasına kadar devam edeceğini bildirdi. Peki, işten çıkarma yasağı uzatıldı mı? İşte işten çıkarma yasağı son durum...

işten çıkarma yasağı uzatıldı mı

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZATILDI MI, NE ZAMAN BİTİYOR?

Kısa Çalışma Ödeneği ile paralel olarak uzatılan işten çıkarma yasağının da uzatılması gündeme geldi.. Vatandaşlar tarafından işten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor konusunda yapılan güncel açıklamalar yakından takip ediliyor. İşten çıkarma yasağına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada; "Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak mart ayı sonuna, asgari ücretteki artış miktarı kadar yükselttiğimiz nakdi ücret desteğinin süresini de 17 Mart'a kadar uzattık." ifadeleriyle belirlendi.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI TEKRAR UZATILIR MI?

Kısa Çalışma Ödeneği ile parelel olarak uzatılan işten çıkarma yasağının da uzatılması öngörüldü. Koronavirüs aşısının hızla yapılması, kademeli normalleşmenin başlaması ile bazı kararlarda değişiklik gösterildi. Aile ve Çalışma Bakanlığı'nın öncülük yaptığı ödenekler normalleşme adımı kapsamında son kez uzatıldığı açıklandı. Bu çalışmalar kapsamında ilk olarak 3 aylığına uygulamaya konulan işten çıkarma yasağı da tekrar uzatıldı. İşten çıkarma yasağı tekrar uzatılacak mı sorusuna maalesef net yanıt veremiyoruz. İşten çıkarma yasakları son dakika açıklamaları geldiğinde, yetkililerin verdiği bilgiler haberlerimizde yer almaya devam edecektir.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler