FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadir Gecesi ne oldu? Kadir Gecesi kandil mi? İşte bin aydan daha hayırlı gecenin anlam ve önemi

Kadir Gecesi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu gece, Kur'an'ı Kerim'in İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bugün eller semaya kalkacak, dualar edilecek. Peki, Kadir Gecesi ne oldu? Kadir Gecesi kandil mi? İşte bin aydan daha hayırlı gecenin anlam ve önemi...

Kadir Gecesi ne oldu? Kadir Gecesi kandil mi? İşte bin aydan daha hayırlı gecenin anlam ve önemi

Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak kabul edilir. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecede ibadetlerini gerçekleştirmek isteyenler araştırmalarını sıklaştırdı. Müfessirler hayırlı olanın bu gecede yapılan amel olduğunu, bin ayın ise içinde Kadir Gecesinin bulunmadığı bir süreyi ifade ettiğini belirtirler. İşte bu gecenin anlam ve önemi...

KADİR GECESİ ANLAMI NEDİR, NE YAPILMALI?

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed (S.A.V.)'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu vahyedilmiştir. Kur'an-ı Kerim'de Kadir Suresi'nde de bahsedilen Kadir Gecesi, Allah'ın insanlara olan merhametinin ve bağışlamasının yoğun bir şekilde hissedildiği bir gecedir.

251587772179

Bu gece ibadetler yapmak, dua etmek ve günahlarından arınmak isteyen Müslümanlar için büyük bir fırsattır. Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemektedir, ancak Ramazan ayının son on günü içerisinde yer aldığı kabul edilir ve genellikle 27. geceye denk geldiği düşünülür.

KADİR GECESİ'NDE ORUÇ TUTMANIN SEVABI NEDİR?

Kadir Gecesi bir selamet gecesidir. Şeytan bu gece kötülük yapmaya ve eziyet vermeye güç yetiremez. Bu gece çakıl tanelerinden daha çok sayıda melekler yeryüzüne inerler. Bu gece ibadet edip, gündüz oruç tutmak, gece kıyam etmek bin aydan daha hayırlıdır.

ezgif.com-webp-to-jpg - 2023-03-22T235804.444

Kadir gecesi oruç tutmak, bu günün bin aydan daha hayırlı olması sebebi ile diğer yapılacak tüm ibadetler gibi çok sevaptır. Kadir gecesinde kılınan namazlar, okunan dualar ve yapılan hayırlar, Allah katında büyük sevap alınmasına vesiledir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler