FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kantinciler, kırtasiyeciler, internet ve playstation kafelere 5 bin TL hibe ne zaman verilecek?


17 Mayıs’ta kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kantinciler, kırtasiyeciler, internet ve playstation kafelere 5000 TL hibe desteği verileceğini duyurmuştu. Koronavirüs salgını sebebiyle kapalı olan kantinciler, kırtasiyeciler, internet ve playstation kafelere 5 bin TL hibe desteği verilecek.

Kantinciler, kırtasiyeciler, internet ve playstation kafelere 5 bin TL hibe ne zaman verilecek?


e-Devlet üzerinden alınacak başvuruların ardından salgından etkilenen kantinciler, kırtasiyeciler, internet ve playstation kafeler, 5 bin TL hibe desteği ile bir nebze olsun rahat nefes almış olacak. Erdoğan, kantinciler, kırtasiyeciler, internet ve playstation kafelere verilecek 5000 TL hibe desteğinin ayrıntılarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

KANTİNCİLER, KIRATASİYECİLER, İNTERNET VE PLAYSATİON 5000 TL NE ZAMAN VERİLECEK?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri nedeni ile işlerine ara veren esnaflara iki grup hâlinde destek olunacak. Birinci grupta kafe, kahvehane, kantinler, düğün salonları, internet kafeler, kırtasiyeler, lunapark gibi işletmeler bulunuyor. 235 bine ulaşan bu işletmelere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin TL’lik hibe ödemesi yapılacak.

Hibe ödemelerinin ne zaman verileceği önümüzdeki günlerde açıklanacak.

3 BİN TL HİBE DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Destek verilecek 2. grupta ise onarım, bakım, müzisyenler, seyyar satıcılar, oyuncak, oto yıkamacılar, camcılar, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, ayakkabılar, bakırcılar, kurs işletmecileri, tuhafiyeciler bulunuyor. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden faydalanan, terziler, lokantalar da dâhil edildi. Bu gruptaki vatandaşlara bir kereye mahsus 3 bin TL hibe ödemesi verilecek.

ESNAFA 5000 TL HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı hibe desteklerine başvurular, e-Devlet üzerinden yapılacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler