FİNANS

Kart aidatı sözleşmede yok

Yargıtay'ın emsal niteliğinde olan "Kart aidatları 10 yıl geriye doğru alınabilir"kararının ardından, tüketiciler bankalara taleplerini iletmeyi sürdürüyor.

Kart aidatı sözleşmede yok

Kredi kartı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Yargıtay'ın emsal niteliğinde olan "Kart aidatları 10 yıl geriye doğru alınabiliré. kararının ardından, tüketiciler bankalara taleplerini iletmeyi sürdürüyor. Tartışmalar sürerken Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, TAKVİM'e yaptığı açıklamalarla vatandaşları önemli bir konuda uyardı.

'GÜÇ BİZDE PARA BANKADA'

Kaya, bankaların 'sözleşmeye göre aidat alınıyor' itirazlarına cevap verdi. Kaya, standart sözleşmelerde sayfanın altına atılan imzanın aidatı zorunlu kılmadığını söyledi. Kaya, "Sözleşmelerde bulunan kart aidatı maddesine ayrıca imza gerekiyor. Öte yandan bankalar aidatlardaki yıllık artış oranını da sözleşmeye koymak zorunda. Vatandaşın buna da imza atması gerekiyor. Kredi kartı yenilendiğinde de sözleşme yeniden imzalatılmalı ve aidat artışı hatırlatılmalı" dedi. Bankaların mahkeme kararları gereğince aldıkları aidatları geri vermeleri gerektiğini belirten Kaya, buna yanaşmayan bankalar için hakem heyetlerine müracaat edilmesi gerektiğini kaydetti. Kaya, Gümrük Ticaret Bakanlığı'na şikayeti de önerdi. Kaya, "Devlet vatandaşın yanında Meclis'ten kanun çıktı ancak BDDK sesiz kalıyor onlarında konuya duyarlı olması gerekiyor. Güç bizde para bankada" diye konuştu.

'İPTAL EDERİM' ETKİLİ OLUYOR
Kredi kartı aidatını geri almak için binlerce tüketici bankalara koşarken önemli bir uyarı gedi: 'Sözleşmede aidat maddesi ayrıca imzalanmamışsa banka sizden para talep edemez'

Hukuk yollarının dışında kart aidatlarını geri almanın yolları da bulunuyor. Bankalar ödemelerini düzenli yapan müşterilerini kaybetmemek için 'kartımı kapattırırım' dediğinizde aidatı geri ödüyor. Bazı bankalar ise belli harcama limitleri koyarak, aidat almamayı öneriyor.

KART EKSTRENİZİ YANINIZA ALIN
Kart aidatını almak için kaymakamlık binaları içinde bulunan hakem heyetlerine dava açmak gerekiyor. Bunun için bir ücret ödenmiyor. Ayrıca hakem heyetlerinde bulunan matbu dilekçeler kullanılıyor. Sizden kart ücreti alındığına dair ekstrenizi de vermeniz isteniyor.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler