FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayısı üreticilerine "piyango" vurdu

Bu yıl kayısıyı don vurdu ve fiyatlar patladı.

Kayısı üreticilerine "piyango" vurdu

Ancak Elazığ'ın Baskil ilçesinde Karakaya Baraj Gölü kıyısında kayısı bahçesi bulunan üreticiler çok şanslı. Çünkü baraj gölü sayesinde don onları etkilemedi ve şimdi 6-7 katına çıkan fiyatların keyfini sürüyorlar. Hatta bir üretici "Bir memur 10-20 sene çalışsa benim 1 yılda kazandığım bu parayı kazanamaz" diyor.

Türkiye'nin kuru kayısı üretiminin yaklaşık yüzde 20'sinin karşılandığı Baskil'deki üreticilerden Musab Abiç (26),yaptığı açıklamada, Lutan köyündeki bahçesinde kayısı üretimiyle uğraştığını söyledi.

Yaşadıkları yörede Karakaya Baraj Gölü'nün oluşturduğu mikroklima etkiden dolayı kayısı ağaçlarının mart ayı sonundaki zirai dondan etkilenmediğini belirten Abiç, barajdan uzak iç ve yüksek kesimlerdeki kayısı bahçelerinde yemek için dahi kayısı bulunmadığını, yörelerinde ise verimin gayet iyi olduğunu ifade ederek, "Bölgemizde çok şükür kayısılar yanmadı. Kayısının yanmaması bizim için bir mucizedir. Üstüne kayısının fiyatı da 30-35 liraya kadar yükseldi" diye konuştu.

Abiç, geçen yıl ortalama 4-5 liradan satılan kuru kayısının fiyatının bu yıl 6-7 katına çıkmasından dolayı kendilerini çok şanslı gördüklerini belirterek, diğer bölgelerde zirai don nedeniyle kayısısı yanan üreticiler adına ise üzgün olduklarını ifade etti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler