FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KYK burs başvurusu başladı mı, ne zaman başlıyor? 2022-2023 KYK burs başvuru tarihleri bekleniyor!

KYK burs ve kredi başvurusu ile ilgili son dakika gelişmeleri ve konuya ilişkin yapılan açıklamalar birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı her yıl burs, kredi ve yurt başvuruları almaya devam ediyor. Bilindiği üzere söz konusu işlemler, e-Devlet üzerinden yapılıyor. 2021 yılı baz alındığında bahsi geçen işlemler kasım ayında tamamlanmıştı. Peki, 2022-2023 KYK burs başvurusu ne zaman başlıyor? İşte detaylar...

KYK burs başvurusu başladı mı, ne zaman başlıyor? 2022-2023 KYK burs başvuru tarihleri bekleniyor!

KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağını öğrenmek isteyenler Kasım ayının gelmesi ile birlikte konuya ilişkin yaptıkları araştırmalara hız verdi. KYK burs başvuruları her sene e-Devlet üzerinden yapılıyor. Burs ya da kredi almak isteyen kişiler başvuru tarihlerini arama motorlarında sorgulamaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz sene KYK burs ve kredi başvuruları 5 Kasım tarihinde başlamış ve 10 Kasım’a kadar sürmüştü. İşte detaylar...

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK burs başvuru tarihleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. KYK burs ve kredi başvuruları geçtiğimiz sene 5 Kasım tarihinde başlamış ve 10 Kasım’a kadar devam etmişti. 8 Kasım olan son başvuru gününün uzatıldığını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu duyurmuştu. Bakan Kasapoğlu, 5 Kasım Cuma günü başlayan 2021-2022 dönemi burs ve kredi başvurusunun 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’a kadar uzatıldığını açıklamıştı.

kyk-burs

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilecekler. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.
Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler