FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis'te yeni dönem başladı: KYK borçları, icra dosyaları, elektrik ve doğal gaz destekleri, sözleşmeliye kadro, EYT…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 3 aylık aranın ardından açıldı. Meclis, açılmasının ardından en önemli mesaisini ekonomiye harcayacak. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kararlarda KKM’nin uzatılması, elektrik ve doğal gaz destekleri, KYK ve icra borçları, çalışanların nakdi yemek yardımları gibi konular ele alınacak. Kamuda kadro bekleyenlerin durumunun da ilerleyen günlerde gündeme getirilmesi bekleniyor. EYT konusu ise ikinci aşamada ele alınacak.

Meclis'te yeni dönem başladı: KYK borçları, icra dosyaları, elektrik ve doğal gaz destekleri, sözleşmeliye kadro, EYT…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üç ay süren tatilin ardından bugün yeni dönem mesaisine başladı. Meclis’in açılmasıyla 85 milyon vatandaşın her birini ayrı ayrı ilgilendiren çok önemli kararların alınması bekleniyor. İlk ele alınacak konu ise sosyal medya düzenlemesi olacak. Ardından ise ekonomiye ilişkin torba yasa teklifi milletvekillerinin onayına sunulacak. Asgari ücret zammından Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) durumuna, borç yapılandırmasından yatırımını güvence altında tutmak isteyenlere kadar her konu için Meclis yoğun bir maratona girecek.

1

MECLİS’İN GÜNDEMİNDE HANGİ KONULAR VAR?

  • Teklifle, Kredi Yurtlar Kurumu'na olan borçların faizleri silinecek.

  • 2 bin lira ve altındaki telefon, doğalgaz, elektik faturalarından kaynaklanan icra borçları tasfiye edilecek.

  • Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlar devlet tarafından üstlenecek.

  • Kur Korumalı Mevduat Sistemi (KKM) bir yıl daha uzatılacak.

  • Şirketlerin çalışanlarına bin liraya kadar vereceği elektrik ve doğalgaz destekleri vergiden düşülecek.

  • Çalışanlara verilen nakdi yemek yardımları da artık vergi istisnası kapsamında yer alacak.

1052228

BAKAN BİLGİN KADRO BEKLEYENLERE BUGÜNÜ İŞARET ETMİŞTİ

Öte yandan milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelmişti. Bakan Bilgin, kamuda istihdam edilen sözleşmeli personele kadro düzenlemesi ile ilgili, “Kamudaki sözleşmeli personelle ilgili çalışmamızı sona erdirmek üzereyiz. Meclis ilk açıldığında sözleşmeli personel dosyasını getireceğiz. Şu anda üzerinde çalıştığımız dosya o, bitirmek üzereyiz” demişti.

7cf0a971-bc98-4886-9ae6-e22256d6fc36

İKİNCİ AŞAMA EYT

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) içinse Bakan Bilgin, “EYT çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz" ifadelerini kullandı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler