FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memur emekli zammı ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası emekli ve memur maaşı açıklaması

Memur emekli zammının ne kadar olacağı merak konusu olurken dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı emekli ve memur maaşı açıklaması geldi. Bilindiği üzere Memur ve emeklilere yılda iki kere Ocak ve Temmuz ayında zam yapıyor. Şimdi gözler memur ve emekli zam oranına çevrildi. Peki, Memur emekli zammı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Memur emekli zammı ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası emekli ve memur maaşı açıklaması

Emekli memur maaşının ne kadar olacağı arama motorlarında en çok sorgulanan sorular arasında yer alıyor. Emekli ve memur maaşlarına ocak ayında yeni yıl zammı yapılacak. Kasım ayı enflasyon oranının açıklanması sonrası rakamlar tekrar belirlendi. Net rakamlar Aralık ayı enflasyonunun açıklanması ile netleşecek. Aralık ayı enflasyonu ise 3 Ocak’ta belli olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI ZAMMI' AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız.

Asgari ücreti belirlerken de, sosyal yardım yelpazesini genişletirken de, işletmelere verdiğimiz kredi paketlerini büyültürken de bu anlayışla hareket ediyoruz. İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız"

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre %35-50 oranları ön plana çıkıyor. En düşük emekli maaşının da 5 bin TL olması bekleniyor. En düşük memur maaşının yüzde 35'lik bir artışla 12 bin 292 lira seviyelerine gelmesi planlanıyor. Yüzde 40 artış durumunda ise bu tutar 12 bin 747 liraya çıkacak.

emekli-ocak-zammı

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaş ve aylıklarını 15 Ocak'ta alacak. Zamla birlikte ek ödeme de artacak. Kamuda maaşlar derece ve kademeye göre değişiklik gösteriyor. Maaş hesaplamalarında aile ve çocuk yardım ödeneği dâhil edilirken, bölgesel ödeme, ek ders ücreti, vekâlet ücreti, vekâlet ücreti, yabancı dil tazminatı gibi ödemeler yer almıyor.
SSK, Bağ-Kur emeklileri ocakta yüzde 25,47, Temmuz’da da yüzde 42,3 zam almıştı.

asgar

ASGARİ ÜCRET DÜZENLEMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin net 8 bin 506 lira olarak belirlendiğini duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, diğer ücretlerde yapılacak düzenlemelere ilişkin açıklama yaptı.
"Asgari ücret Türkiye’de çalışanların yüzde 37’sini ilgilendiren bir ücret." diyen Bakan Bilgin, "Bütün ücret yapılarını düzenliyor. Asgari ücretten sonra yeniden ücretlerin ayarlandığı sürece giriyorlar. Bu rakam bütün çalışanları sadece asgari ücretli çalışanları değil onun üzerindeki çalışanları da refahtan pay alacakları yeni ücret skalasına ulaştıracaktır." ifadelerini kullandı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler