FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı mı? Faiz arttı mı, azaldı mı?

Bugün 15 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen Merkez Bankası toplantısı vatandaşların gündemi oldu. Piyasaların gidişatını şekillendirecek olan Merkez Bankası faiz kararı vatandaşlar tarafından araştırılıp sorgulanıyor. Peki piyasaları yakından etkileyecek olan bu karar belli oldu mu? Merkez Bankası faiz kararını açıkladı mı? Faiz arttı mı, azaldı mı? İşte yanıtı...

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı mı? Faiz arttı mı, azaldı mı?

Bugün gerçekleştirilen olan Merkez Bankası toplantısı vatandaşların gündemi oldu. Milyonlarca vatandaşı etkileyecek olan Merkez Bankası faiz kararı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki piyasaları yakından etkileyecek olan bu karar belli oldu mu? Merkez Bankası faiz kararını açıkladı mı? Faiz arttı mı, azaldı mı?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI MI? FAİZ ARTTI MI, AZALDI MI?

Foreks anketine katılım sağlayan 22 ekonomistin 21'i faizin sabit bırakılacağı tahmininde bulunmuştu. 1 ekonomist ise faizin 100 baz puan artışla yüzde 20,00 seviyesine yükseltileceği tahminini yapmıştı. 2021 sene sonuna ilişkin görüş bildiren 12 ekonomistin medyan tahmini yüzde 15,50 seviyesinde gerçekleşmişti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası toplantısı 15 Nisan Perşembe günü yani bugün yapıldı. Merakla beklenen yeni faiz kararı ise toplantının ardından belli oldu.

Yeni başkan Kavcıoğlu’nun başkanlığında yapılan ilk Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası faiz sabit bırakıldı. 2021 Nisan ayı faiz kararı ile faizler yüzde 19 bandında bulunuyor. 2021 senesinde Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a yükseltilmişti.

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler