FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Bankası'ndan flaş karar! 5 TL'lik banknotlar yenilendi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) ait bir duyuru metni yer aldı. Bu duyuru metninde 5 TL'lik banknotlarla ilgili önemli bir bilgi yer aldı. Yeni 5 TL banknotlardaki imzalar Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile birlikte Başkan Yardımcısı Taha Çakmak’a ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.

Merkez Bankası'ndan flaş karar! 5 TL'lik banknotlar yenilendi

TCMB, yeni 5 TL'lik banknotlar oluşturdu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), E9 Emisyon Grubu 6. tertip 5 Türk lirası banknotlar bugünden itibaren tedavüle verileceğini duyurdu.

TCMB'nin "E9 Emisyon Grubu VI. Tertip 5 TL Banknotların Tedavüle Çıkarılmasına İlişkin Duyurusu" Resmi Gazete'de yayımlandı.

iStock-930875356

Buna göre, halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu I., II., III., IV. ve V. tertip 5 TL banknotlara kıyasla, VI. tertip 5 TL banknotlardaki imzalar Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile birlikte Başkan Yardımcısı Taha Çakmak’a ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.

Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II., III., IV. ve V. tertipleriyle tamamen aynı olacak. I., II., III., IV., V. ve VI. tertip banknotlar birlikte tedavül edecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler