FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkezden dolara faiz darbesi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yaptığı toplantı sonrasında kararını açıkladı. Toplantıdan faiz artışı kararı çıktı.

Merkezden dolara faiz darbesi

Merkez Bankası merakla beklenen ara PPK kararlarını açıkladı.

Banka, marjinal fonlama oranını yüzde 7,75’ten yüzde 12’ye, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını yüzde 6,75’ten yüzde 11,5’e, Merkez Bankası borçlanma faiz oranını yüzde 3,5’ten, yüzde 8’e yükseltti. Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı ise yüzde 4,5’ten yüzde 10’a yükseltildi.
Dolar düştü ,Türk lirası uçtu

Merkez Bankası'nın faiz arttırım kararı TL 10 dakika içinde yüzde 3,5 değerlendi.

Merkez Bankası'nın faiz arttırım kararı sonrası dolarda sert düşüş oldu. Dolar kararın ardından kademeli olarak önce 2,20 liranın daha sonra da 2,18 liranın altına geriledi. Euro ise 3 liranın altına düştü. Türk Lirası karardan 10 dakika sonra yüzde 3,5 değerlendirdi. Kararın sabahında uluslararası piyasalarda dolar ve Euro, Türk Lirası karşısında günün en düşük seviyesine geriledi. Dolar/TL uluslararası piyasada 2,16'nın altına geriledi.

GEÇEN HAFTA FAİZLERİ SABİT TUTMUŞTU

Merkez, 21 Ocak'taki PPK toplantısında üç politika faizini de sabit tutarak yüzde 4,5, yüzde 3,5 ve yüzde 7,75'te bırakmış, ek parasal sıkılaştırma günlerinde ise piyasayı yüzde 9'dan fonlayacağını duyurmuştu. Merkez Bankası, geçtiğimi haftadan bu yana dövizde yaşanan hızlı artışın ardından ara PPK toplantısı yapmaya karar vermişti.


[**

**](https://www.mynet.com/merkez-bankasindan-tarihi-faiz-karari-dolar-ve-euro-sert-dustu-110101013199)

[**

**](https://finans.mynet.com/haber/detay/haber-analiz/sert-faiz-artirimina-uzmanlar-ne-dedi/91801#haber-baslik)

[**

**](https://finans.mynet.com/haber/detay/haber-analiz/sert-faiz-artirimina-uzmanlar-ne-dedi/91801#haber-baslik)

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler