FİNANS

Merkez'den faiz indirim sinyali

JP Morgan, TCMB Başkan Yardımcısı Erdem Başçı'nın yaptığı ve TCMB'nin internet sitesinde de yer verilen sunumunda...

Merkez'den faiz indirim sinyali

JP Morgan, TCMB Başkan Yardımcısı Erdem Başçı'nın yaptığı ve TCMB'nin internet sitesinde de yer verilen sunumunda, TCMB'nin politika faizinin düşürmeyi ve eş zamanlı olarak zorunlu karşılık oranlarını artırmayı ciddi şekilde düşünmekte olduğunu açıkça gösterdiğini bildirdi.

JP Morgan, TCMB'nin faiz indiriminin 50 baz puan vezorunlu karşılık oranlarında artırımını kısa vadeli mevduatlar için200 baz puan olabileceğini ve bunun bu hafta yapılacak toplantıda uygulamaya geçirilebileceğini de vurguladı.

Böyle bir adımın kısa vadede, kısa vadeli getirilerde düşüşe ve zayıf bir TL'ye yol açabileceğini belirten JP Morgan, ancak uzun vadeli getiri eğrisi üzerinde etkinin ne olacağını çok net olmadığını ifade etti. JP Morgan, uzun vadeli perspektiften bakıldığında politika faizinin indirilmesinin, iç talebin hızla büyüdüğü ortamda çok riskli bsir strateji olacağını belmirtirken, üretim ile talep arasında açık kapandıkça enflasyonist baskıların artmasının bekleneceğini vurguladı.

JP Morgan ayrıca, enflasyonda bir yükseliş olması halinde TCMB'nin kredibilitesini darbe alabileceğini ve para politikasında agresif bir dönüşü gerektirebileceğini de ifade etti.

Ancak JP Morgan, tüm bu olası olumsuzluklara rağmen TCMB'in önceliki finansal istikrara vergdiğini görüldüğünü da belirtti.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler