FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milli Piyango'nun yeni sahibi resmen açıklandı

Türkiye Varlık Fonu, Milli Piyango için işletme ihalesinde en iyi teklifi veren İtalyan Sisal-Şans (Demirören) ortak girişim grubuyla sözleşme imzalandığını duyurdu.

Milli Piyango'nun yeni sahibi resmen açıklandı

TVF'den yapılan açıklamada, Sisal-Şans'ın taahhüt ettiği 10 yıllık hasılattan kamuya kalacak olan meblağın bugünkü net değerinin en az 28.1 milyar lira olarak hesaplandığı belirtildi.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, 22 Haziran'da başlayıp 9 Ağustos'ta biten teklif toplama sürecinde Sisal-Şans Ortak Girişim Grubu, Doğan-Intralot Ortak Girişim Grubu, SAZKA Group a.s. ve IGT Austria GmbH firmalarından toplam 11 teklif alınmıştı.

İhaleyi kazanan Sisal-Şans Ortak Girişimi'nde, Demirören Holding iştiraki olan Şans Dijital ve İnteraktif Hizmetler Teknoloji Yatırım AŞ’nin yüzde 51; İtalyan Sisal S.p.A'nın ise yüzde 49 payı bulunuyor.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Sisal-Şans Ortak Girişim'in sözleşmeye göre en geç 9 ay içerisinde devralacağı operasyon Milli Piyango, Hemen Kazan ve Sayısal oyunlarını kapsıyor.

Milli Piyango lisansı 2017'de 49 yıllığına Türkiye Varlık Fonu'na devredilmiş; yapılan çalışmalar sonucunda Milli Piyango'nun özelleştirilmesi yerine, hasılat paylaşımı modeliyle hizmet alınmasına karar verilmişti.

Milli Piyango lisansının Türkiye Varlık Fonu’nda kalmaya devam edeceği bu modelde 10 yıllık sözleşme süresi sonunda kamuya en yüksek fayda sağlayacak şekilde model tekrar değerlendirilecek.

KAYNAK:REUTERS

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler