FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milyonlar asgari ücret konuşurken TÜİK'ten dikkat çeken veri: İşsizlik oranlarında 11 yıl sonr bir ilk

Milyonların gündeminde asgari ücret Ocak 2024 zammı yer alırken işsizlik rakamlarında dikkat çeken veriyi TÜİK açıkladı. Ekim ayı isşizlik rakamları belli oldu. Buna göre söz konusu ayda işsizlik bir önceki ay yüzde 9,1 iken yüzde 8,5 seviyesine geriledi. böylelikle Kasım 2012’den bu yana en düşük seviye kaydedildi.

Milyonlar asgari ücret konuşurken TÜİK'ten dikkat çeken veri: İşsizlik oranlarında 11 yıl sonr bir ilk

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. İşsizlik oranı en son yüzde 9,1 ile tek haneli seviyelerde kalmaya devam etmişti. Eylül’de ise yüzde yüzde 8,5 seviyesinde oldu.

Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre 163 bin kişi azalarak 2 milyon 961 bin kişi oldu. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,0 iken kadınlarda yüzde 11,3 olarak tahmin edildi.

Böylece işsizlik oranı 5. ayda da tek hanede kaldı. Öte yandan işsizlik Ekim'de 2012 Kasım ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

GENÇ NÜFUSTA İŞSİZLİK

Genç nüfusta mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 16,3 oldu
15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 16,3 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 13,8, kadınlarda ise yüzde 21,0 olarak tahmin edildi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler