FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖZEL | Saatler kala asgari ücret için rakam vermişti! SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 'Bize gelen duyumlar' diyerek açıklamıştı, doğru çıktı

Asgari ücret zammının açıklanmasına saatler kala gündem yaratan bir iddia ortaya atıldı. Milyonlarca çalışan yeni asgari ücretin ne kadar olacağına kilitlenmişken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan dikkat çeken bir iddia gelmişti. Mynet'e konuşan Erdursun, "Bize gelen duyumlara göre..." diyerek asgari ücret zammı için net rakam verdi. Erdursun'un verdiği rakam doğru çıktı. İşte detaylar...

ÖZEL | Saatler kala asgari ücret için rakam vermişti! SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 'Bize gelen duyumlar' diyerek açıklamıştı, doğru çıktı

Mynet Özel / Asgari ücret zammı kaç TL olacak? Milyonlarca çalışanın günlerdir merak ettiği soru yanıt buldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira oldu . Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türk-İş, TİSK ve hükümet yetkililerine gönderilen davetin ardından rakam akşam saatlerinde canlı yayında açıklandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK! GÖZLER BEŞTEPE'DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gün içinde tarafları Beştepe'ye çağırdı. 16.30'da yapılan kritik toplantı sonrası 2024 asgari ücret zammı akşam saatlerinde belli oldu. Asgari ücrete yapılan zammı, Bakan Vedat Işıkhan kameraların karşısına geçerek açıkladı.

thumbs_b_c_ea7831e3420ad64e95fc440f69cc147c

Beştepe'de yapılacak kritik asgari ücret zirvesi kararı öncesinde kulisler de hareketlenmişti.

Konuyla ilgili Mynet'e açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, saatler kala aldığı son bilgileri paylaşırken, 2024 asgari ücret zammı için net rakam verdi. Erdursun verdiği rakamla asgari ücreti bildi.

gfjfgjgk

SGK Uzmanı Erdursun'un Mynet'e yaptığı açıklama şu şekildeydi;

"Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapacak ve nihai kararlarını Cumhurbaşkanı'na sunacaklar.

"BİZE GELEN DUYUMLARA GÖRE ASGARİ ÜCRET..."

Bize gelen duyumlara göre asgari ücretin 16 bin 500 TL olacağı yönünde.

4

"ERDOĞAN RAKAM İÇİN DEVREYE GİRDİ"

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da devreye girmesiyle birlikte asgari ücretin 17 bin TL civarında olacağı konuşuluyor.

"ASGARİ ÜCRET NET 17 BİN TL OLACAK"

2024 asgari ücret zammının ben 17 bin TL olacağını öngörüyorum.

Bizler de zaten hep asgari ücrete yüzde 50 civarında bir zam oranını beklediğimizi söylemiştik.

Büyük ihtimalle, bugün bir aksilik olmazsa; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrası 2024 asgari ücret zammını açıklayacaktır."

Bu açıklamanın ardından akşam saatlerinde belli olan asgari ücret 17 bin 2 lira olarak duyuruldu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler