MYNET DETAY | Türkiye yüzbinlerce kişinin mağdur olduğu fon krizini konuşurken; soruşturmanın merkezinde bulunan onlardan olan Pusula Portföy'de Yatırım Danışmanlığı Müdürü olarak görev alan Serdar Pazı’nın temmuz ayında kaleme aldığı yazı, tasfiye sürecindeki yatırım fonları ve soruşturma gündeminin ardından dikkat çekti.
Pazı, yazısında yılın son çeyreğine kadar enflasyon beklentilerinin görece yüksek seyretmesi nedeniyle yatırımcıların para piyasası araçlarından faydalanabileceğini belirtti.
Pazı, bu kapsamda “Dikkat, dikkat…” ifadeleriyle başladığı değerlendirmesinde para piyasası fonu, kısa vadeli mevduat ve özel sektör tahvil ihraçlarını işaret etti.
Pazı'nın yazısında, yatırımcıların değerlendirebileceği araçlar arasında para piyasası fonlarının da yer alması dikkat çekti.
Pazı, yazısında şu ifadeleri kullandı:
“Yılın son çeyreğine kadar enflasyon beklentilerine görece yüksek seyreden para piyasasından faydalanılabilir, burada para piyasası fonu, kısa vadeli mevduat ya da özel sektör tahvil ihraçları gibi geniş bir yelpaze var, bono piyasası da stopaj avantajı ile ön planda tutulabilir.”

Pazı, sermaye piyasalarının görünümüne ilişkin değerlendirmesinde ise yılın üçüncü çeyreğinin son döneminde geride kalan piyasaların toparlanma çabası gösterebileceğini belirtti.
Pazı, değerlendirmesinin devamında, “Hem risksiz getiri hem de çok iyi performans sergileyen sermaye piyasaları bir arada olmaz” ifadelerini kullandı.
Yazısında son çeyrekte toparlanma çabasının ivme kazanabileceğini belirten Pazı, değerlendirmesini “Yine de meşhur son söz: Siyah kuğulara dikkat!” ifadeleriyle tamamladı.

Pazı'nın yazısında dikkat çeken bir diğer bölüm ise şirket finansalları ve reel ekonomiye ilişkin öngörüleri oldu.
Yüksek jeopolitik risk ortamında devreye alınan stratejik rezervler, geleceğe yönelik belirsizlikler ve şirketlerin enerji maliyetlerini hedge etme eğilimine değinen Pazı, yapılan uzun vadeli kontratlarla spot piyasalardaki gelişmelerin reel sektöre yansıması arasında zaman farkı bulunduğunu ifade etti.

Pazı, bu faktörlerin şirketler ve reel ekonomi üzerindeki etkisine ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı:
“O yüzden şirket finansalları ve reel ekonomi üzerinde bu olası pozitif etkileri önümüzdeki aylarda görmeye başlayacağız.”
Pazı, yılın ikinci yarısına ilişkin değerlendirmesinde ise ek bir gelişme yaşanmaması halinde ekonomik aktivitenin daha iyi bir tempoda ilerlemesini ve enflasyonun gıda ve enerji fiyatlarının katkısıyla nispeten kontrol altına alınmasını beklediğini belirtti.
Pazı'nın temmuz ayında yaptığı bu değerlendirmeler, Pusula Portföy'ün fon krizinde gündeme gelmesinin ardından yeniden tartışma konusu oldu.
Okuyucu Yorumları 0 yorum