FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Altın Mart'ta 1700 olur"

National Austraile Bank analistlerine göre spot altın fiyatı, Mart 2012 çeyrek döneminde ortalama 1.700 Dolar/ons seviyesinden işlem görecek.

"Altın Mart'ta 1700 olur"

Analistler, bu çeyrek dönemdeki yatay seyrin ardından global ekonominin yavaş şekide iyileşmesinin etkisi ile altında yukarı yönlü risklerin dağılmaya başlamasını bekliyorlar.

Analistler, orta vadede Avrupa borç krizinin aşılmaya başlanması, ABD Doları'nın göreceli olarak güçlenmesi ve temel göstergelere geri dönülmeye başlanması ile altın fiyatlarında yönün aşağı dönebileceğini vurguluyorlar.

"ALTININ ULUSLARARASI PARASAL SİSTEM ÇIPASI OLMASI GLOBAL EKONOMİYE ZARAR VERİR""
Düşüce kuruluşu Chatham House tarafında oluşturlan bir çalışmagrubu tarafından hazırlanan raporda, altının uluslararası parasal sistemde yeniden bir çıpa olarak kullanılmasının pratik olmayacağıve aynı zamanda global ekonomi için zarar verici olabileceğiifade edildi.

Raporda, "Kuşkusuz, dolaşımdaki para miktarının altın tabanına endekslemenin bazı açık avantajları var. Bununla birlikte altını bir çıpa olarak kullanmanın olumsuz etkileri faydalarının çok ötesinde" değerlendirmesine yer verildi.

Express


En Çok Aranan Haberler