FİNANS

"Galaksiye bir notum var" dedi, rekor kırdı

Erdil Yaşaroğlu, “Galaksiye Notumuz Var!” projesi kapsamında dünyanın en büyük karikatürünü çizerek Guinness Rekorunu kırdı.

"Galaksiye bir notum var" dedi, rekor kırdı

Ünlü karikatürist Erdil Yaşaroğlu, Samsung Electronics Türkiye ile gerçekleştirdiği “Galaksiye Notumuz Var!” projesi ile dünyanın en büyük karikatürünü çizerek, Guinness Dünya Rekorları listesinde yerini aldı.

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde çizimi gerçekleştirilen karikatür, yaklaşık 2 futbol sahası (10.952,055 m2) büyüklüğüyle, Guinness Dünya Rekorları’na kayıtlı en büyük karikatür oldu. Erdil Yaşaroğlu’na Guinness Dünya Rekoru sertifikası; Samsung Electronics Türkiye Cep Telefonları Pazarlama Müdürü Cem Sezer ile birlikte, Guinness World Records Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Hakemi Şeyda Subaşı Gemici tarafından takdim edildi.

İlham kaynağı: GalaxyNote
Erdil Yaşaroğlu “Galaksi’ye Notumuz Var!” projesinin ilham kaynağının, Samsung’un son dönemde satışa sunduğu lider ürünü GalaxyNote olduğunu belirtti. Teknoloji ve mizahı harmanlayarak, iki buçuk futbol sahası büyüklükteki karikatürü yaratan Yaşaroğlu “Bunu evinizde sakın denemeyin. Şaka bir yana; Samsung’un bu özel projesi için birlikte çok çalıştık, çok eğlendik ve sonunda torunlarımıza bırakabileceğimiz neşeli, faydalı, kocaman bir proje gerçekleştirdik. O kadar kocaman oldu ki, rekor kırdık Guinness’e girdik. Hayalle başlayıp rekorla biten bu maceramız bizi mutlu etti. Umarım onu görecek bütün insanları ve uzaylıları da mutlu eder” dedi.

Samsung, karikatür alanını park haline getirecek...
Samsung Electronics Türkiye Cep Telefonları Pazarlama Müdürü Cem Sezer;Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Erdil Yaşaroğlu ile böyle bir projede bir araya gelmenin mutluluk verici olduğunu, projenin rekorlar kitabına girmenin yanı sıra bir sosyal sorumluluk projesi olarak algılanması gerektiğini vekarikatür alanının yeşillendirileceğini belirterek; “Alan sosyal medyadaki takipçilerimiz ve projeye destek verenler adına 4.000 fidanlık bir ormana, daha sonra Pınarhisar Belediyesi’nin de desteğiyle özel bir parka dönüştürülecek. Bu yolla dünyanın en büyük karikatürünü ölümsüzleştirirken, galaksiye çevre bilincini vurgulayan bir not göndermek, hem de bölgenin ve ülkenin tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz.” dedi.

Dünyanın en uzun boylu adamı, en kısa boylu kadını, en fazla beton blok kıran adamı, ilk kadın savaş pilotu ve daha birçoğu... Türkiye, 1955 yılından bu yana basılan “Guinness Dünya Rekorları” kitabında farklı alanlardaki rekorlarıyla dikkat çekiyordu. Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Guinness Dünya Rekorları ofisinin girişinde tanıdık bir sima sizi karşılıyor. 2 metre 51 santimetrelik boyuyla dünyanın en uzun boylu adamı rekorunu elinde tutan Sultan Kösen’in dev kartondan resmi, ofisin girişinde bulunuyor. Kitapta en çok rekor kıran ülke, 5 bin 187 rekorla ABD. ABD’yi, İngiltere (2176) ve Almanya (624), takip ediyor.

Projeyle ilgili detaylı bilgiye www.galaksiyenotumuzvar.com internet adresinden ulaşılabilir..

Erdil Yaşaroğlu Hakkında
Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü mezunu olan ve henüz 12 yaşındayken karikatür çizmeye başlayan Erdil Yaşaroğlu'nun ilk profesyonel karikatürleri 1989 yılında Güneş gazetesinde yayımlandı. Yaşaroğlu, aynı yıl Limon dergisine girdi ve dergi Leman adını aldıktan sonra da 2002 yılına kadar orada çizmeyi sürdürdü. 1990 yılında Plastip Show adlı programla televizyon dünyasına da adım atan çizer, Laf Lafı Açıyor, Televizyon Çocuğu, Beyaz Show gibi 50’ye yakın televizyon programında görev aldı. Yaşaroğlu’nun, 1999’da kurduğu komikaze.net adında bir web sitesi ve 20 tane karikatür kitabı bulunmaktadır. 2002 yılında arkadaşlarıyla Penguen Mizah Dergisi'ni kurdu. Yaşaroğlu halen Penguen dergisinde çiziyor, heykel çalışmalarına ise yurt dışı ve yurt içinde devam ediyor.

Guinness Dünya Rekorları Hakkında
Guinness Dünya Rekorları, merkezi Londra’da bulunan ve farklı ülkelerden amacı “en” olmak isteyen yılda ortalama 70 bin kişinin müracaat ettiği bir çeşit “tescil etme” kuruluşudur. Çoğunlukla sıra dışı “başarıları” sayfalarına taşır. Yılda ortalama 3000 rekor tescil edilmektedir. Daha fazla bilgi için; www.guinessworldrecords.com

Proje hakkında detaylar
- Hazırlıkların tamamlanması için geçen süre: 24 gün
- Proje için çalışan kişi sayısı: 68
- İstanbul-Pınarhisar arasındaki uzaklık: 211 km.
- İstanbul-Pınarhisar arasında toplam seyahat sayısı: 33
- Kat edilen toplam mesafe: 14200 km.
- Çizimin yapıldığı alanın büyüklüğü: 11200 m²
- Karikatürün kapladığı alan: 11000 m² (10952 m² tam olarak)
- Toplam çizgi uzunluğu: 3057 m.
- Toplam çember sayısı: 22
- Çizim sırasında kullanılan iplerin toplam uzunluğu: 250 m.
- Çizim alanının iyileştirilmesi için harcanan toprak miktarı: 3000 ton
- Hafriyat için kullanılan kamyon sayısı: 200
- Alanın genişletilmesi için kullanılan iş makinesi sayısı: 6
- Araziye dikilecek olan fidan sayısı: 4000
- Hazırlıklar sırasında arazide geçirilen toplam süre: 318 saat
- Çizim sırasında arazide geçirilen süre: 13 saat
- Kullanılan boya miktarı: 1200 kg.
- Vinç ile çıkılan yükseklik: 40 m.
- Uzaktan kumandalı helikopter ile çıkılan yükseklik: 221 m.
- Helikopter ile çıkılan yükseklik. 840 m.
- Çekimde kullanılan kamera sayısı: 8
- Yağmur altında çalışılan toplam süre: 45 saat
- 0 C° altında çalışılan toplam süre: 124 saat
- Organizasyon için yapılan toplam telefon görüşmeleri süresi: 800+ saat

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler