FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Ucuz petrol dönemi bitti"

Uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Birol, petrol fiyatlarının arz-talep dengesizliği ile yükseldiğini, ucuz petrol döneminin bittiğini söyledi.

"Ucuz petrol dönemi bitti"

Uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Fatih Birol, ABD Başkanı Barack Obama'nın Kongre'den petrol fiyatlarındaki manipülatif fiyatlarının önüne geçilmesi için çalışma yapmasını değerlendirdi.

NTV'de konuşan Birol, petrol fiyatlarının arz-talep dengesizliği ile yükseldiğini, ucuz petrol döneminin bittiğini söyledi.

Üç haneli petrol fiyatlarına alışılması gerektiğini söyleyen Birol, 40-50 dolarları beklemenin hayalperestlik olacağını belirtti. Petrol fiyatları 120 doların hemen altında işlem görüyor.

İran’ın gündeme gelmesinden önce de petrol fiyatlarının 100-105 dolar seviyesinde olduğunu hatırlatan Birol, asıl konunun üretimin talebe yetişmemesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Akdeniz'de karasuları dışında petrol aramasının uluslararası alanda bir sorun yaratmayacağını belirten Birol, büyük çaplı petrol yataklarının bulunmasının çok güzel ve büyük bir sürpriz olacağını söyledi.

Fatih Birol, Irak'ın çok zengin bir ülke olacağını öngörerek, Türkiye'nin menfaatinin burada olacağına da dikkat çekti.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler